pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Valborg – 22 år senare

fredag 30 april 2010 23:08 · 4 kommentarer · Musik, Vänner

För 22 år sedan, närmare bestämt 1988 firade Ullis och jag också Valborg ihop. Då var vi två glada – och framförallt unga – studenter i Uppsala.

Valborgsfirandet var lite annorlunda då. Frukost i Slottsparken, champagnegalopp på stan och sen fortsatte kvällen med fest hos vår kompis Susanne. Vi ser ju väldigt städade och fina ut på bilden från Ullis fotoalbum men det slutade nog inte lika städat vad vi vill minnas.

Nu, 22 år senare, stannade vi inomhus och tittade på manskörer på Youtube som sjöng ”Längtan till landet” och ”Sköna maj välkommen”. Vi orkade alltså inte ens gå till Vasaparken, för det regnade lite ute.

Sen körde vi ”Internationalen” och nån gammal Nationalteatern-låt.

”Kungssången” blev det förstås också. Det var ju ändå HMK:s födelsedag.

Sen gick vi över till lite modernare grejer och surfade runt bland hitsen från 1988 med Rick Astley, Tommy Nilsson & Tone Norum, Richard Marx och den sortens kvalitetsartister.

Avslutar härmed årets Valborg med 1988 års största hit – med våran stora idol (på riktigt) – Mauro Scocco. Men för att inte verkar alltför mossig så blir det en version där Scooco gästar Markus Krunegård på Popaganda 2009.

Tags:

4 kommentarer ↓

 • Ullis

  Champagnegalopp i soffan framför You tube känns kanske inte så engagerat. Men vi hade roligt, du, jag, kungen och Mauro.

 • Sofie

  Fasen vad snigga ni var-såg det här inlägget efter än vad jag minns!
  Finalen 2010 med Mauro var ett bra val att sluta cirkeln med!!

 • Kristina Pousette

  Jodu. Du var ju också med på bilderna, och på festen. Det var tider det. Kram

 • Kristina Pousette

  Vuxet, men härligt.

Lämna en kommentar