pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Schlagertorsk hos fam Kasette

torsdag 27 maj 2010 21:58 · 2 kommentarer · Ägg, Fisk, Hemlagat, Potatis

Schlagerkvällen börjar med lite plock bestående av crostini med tapenade, tonfisk och gurka – och Zinfandel. Inte särskilt norskt, ja, kanske tonfisken då.

Men sen blev det supernorskt med stekt torsk. Dessvärre hotade vi väl klimatet, då torsken var från Östersjön. Förlåt, jorden.

Panerade torsken i vetemjöl och stekte den i mycket smör. Det blir allra godast så, tycker jag. Svårt att få den att hålla ihop, förstås, men det gör inget om den faller isär. Det är lika gott ändå.

Och så blev det färskpotatispremiär. Ljuvligt!

Det här är en klassisk rätt som är en riktigt favorit hos familjen Kasette. Stekt torsk, färskpotatis, kokt, hackat ägg, massa dill och skirat smör.

Och själva schlagern då. Aprikoskärnor, genomskinliga pianon, en robot, några inoljade dansare och mycket annat tok förstås. Men betydligt bättre låtar än i tisdags. Nu har jag inte hört de fem sista finalbidragen, men jag tror Rumänien slåss om vinsten.

Det är förstås skandal att Anna inte gick till final. Och framförallt sjukt tråkigt. Visst, det är inte världens bästa låt, men hon var ju tusen gånger bättre än den där aprikoskärnan. Robert Wells är alltså i final, men inte Anna Bergendahl.

Schlagertorsk visade sig passa väldigt bra den här kvällen.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • Sofie

    Huvudet på spiken! Torsk är så gott och med färsk potatis är det ju ännu bättre. Trist att Anna B blev torsk. Ahlqvistarns kommentar efter att beskådat dagens semi och dess utgång: Lägg ned skiten! Jag är benägen att hålla med.

  • Kristina Pousette

    Jag tycker det är kul med alla galenheter, så nedläggning vore trist. Men roligare om Sverige är med förstås.

Lämna en kommentar