pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Söndagens höjdpunkt – ”Solens mat”

söndag 24 januari 2010 20:58 · Inga kommentarer · Tv

Ni har väl inte missat ”Solens mat” i SVT på söndagar kl 20.00? Nej, det har ni förstås inte. Man behöver inte vara matintresserad för att älska Bo Hagström. Det räcker med att vara lite hungrig ibland. Denne Bo med sin grå kavaj (han har nästan alltid samma kavaj) är ett geni. Tänk att komma på en sån lysande programidé som att åka runt på den italienska landsbygden och äta en massa god mat.

Han pratar italienska med bönder och fina italienska gubbar och gummor som steker kronärtskockshjärtan och knallröda tomater i pannor som dryper av olivolja. Och så smaskar han på nån god ost, lite härliga skaldjur och säger att allt är gott, i dag var det ”attans gott”. Och man tror på Bo Hagström, han är på riktigt.

Jag kan inte alls italienska, men ibland får jag för mig att han bara snackar på, och att det inte alls är rätt ord. Men så är det förstås inte. Bo Hagström skulle inte fuska.

I kvällens avsnitt fick Bo smaska på zucciniblommor fyllda med mozzarellaost, tomater och hyvlad parmesan och tryffel på toppen. Såg helt fantastiskt ut.

Solens mat finns förstås även i bokform, och på skivor. Här är en förtjusande låt som heter ”Carina” från ”Mera solens mat”. Undebar att köra på hög volym när man leker ”Solens mat” hemma i sitt eget kök.

http://open.spotify.com/track/6Oi8V0w5xpnzVIJh8e4E48

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar