Lördagkvällen tillbringades på mycket trevlig bröllopsfest hos Thomas & Kristina. De gifte sig i hemlighet, på årets mörkaste dag, så nu kommer deras liv förstås bara att bli ljusare och ljusare. Brudparet, som båda är Spanienfantaster, bjöd på en otroligt god tapasbuffé, och mycket gott rödvin.
Själva” juvelen” på buffén var förstås den spanska skinkan – jamón iberico de bellota, som brudgummen serverade med van hand. Samma brudgum lär mig följande om skinkan:
Jamón iberico de bellota är ibericoskinka gjord av frigående svartfotade ibericogrisar som frossat på ekollon vilket ger köttet en mild nötsmak. Jamón serrano görs industriellt på vanlig vitgris.
Då jag själv åt kött, för 20 år sedan, var jamón serrano något av det bästa jag visste. Numera är min spanska favorit manchegoost. Och det serverades också, till min stora glädje.
Lyckades få en bild på kärleksparet när de skar bröllopstårtan.
Tack för supertrevlig fest, Thomas & Kristina. Må ni leva ett långt och lyckligt liv tillsammans.
Kristina // feb 2, 2010 at 2:51 e m
Bloggkul;)
Tack för att NI kom och bidrog till en härlig kväll! Och tack för lyxig present!
vintersoliga hälsningar från frun