pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Veckans omslagspojke

söndag 15 april 2012 10:25 · 1 kommentar · Jobb

Charlie Graaf, sötaste omslagspojken på veckans Söndag!

Och så en text om redaktörens barndomslekar från samma tidning.

”Jag var tio år och lekte husa i timmar”

Ni vet hur man frågar barn i bland om vad de vill bli när de blir stora? Hade jag fått den frågan när jag var i tio-årsåldern hade jag svarat ”tjänstefolk”. Jag älskade nämligen tv-serien ”Herrskap & tjänstefolk” som gick på tv då, och lekte ofta att jag jobbade i ett stort, fint hus där jag var nån slags husa. Mamma hade ett gammalt, fint förkläde med spetsar och en hätta som jag fick använda och jag kunde leka detta i timmar, oftast ensam som jag minns det. Och så gick jag runt och dukade bord och serverade vid låtsasmiddagar. Jag kan inte pyskologisera detta på nåt sätt, jag tyckte nog bara att det var spännande med de där fina människorna och inte minst med alla vackra kläder. Till min stora glädje har brittiska BBC spelat in en slags fortsättning av ”Herrskap och tjänstefolk” som jag slukar på dvd just nu. Kammarjungfrun, Rose, är nu tillbaka i huset på 165 Eaton place, där en ny familj har flyttat in, och Rose har blivit husmor. Det finns förstås en ny mr Hudson och en ny Ruby. I min familj är det fortfarande så att den som fixar disken efter middagen får vara Ruby, efter kökspigan från 70-tals-serien. Det närmaste jag kom min barndomslek är väl att jag jobbade som servitris när jag var i 20-årsåldern. Och så älskar jag fortfarande kostymdramer!I veckans Söndag bjuder vi på en massa läsning och härlig vårinspiration. Är du färd med att börja planera sommaren ska du spana in campingguiden på våra ressidor. Och så får du tips på hur du kan göra vårfint hemma med färg i fönstret.Hoppas att du har en riktigt skön söndag!
Kickis favoriter
Titanic – I väntan på nya ”Downton Abbey”-avsnitt kan jag rekommendera att se ”Titanic” som börjar sändas i SVT i kväll, alltså den 15/4. Det är Julian Fellowes som också är mannen bakom ”Downton” som har gjort den nya serien. Jag har sett de två första avsnitten och det är mycket bra. Älskar ju såna här kostymdramer, särskilt de brittiska!
Herrskap & tjänstefolk. Jag njuter just nu av ytterligare ett brittiskt drama om herrskap och tjänstefolk. Nu finns nämligen en slags fortsättning av ”Upstairs downstairs”, ni vet den fantastiska serien som sändes i tv i mitten av 70-talet. Det är BBC som har gjort serien och den första säsongen finns att köpa på dvd från England.
Markus Krunegård. Är väldigt förtjust i Krunegårds nya skiva ”Mänsklig värme”. För mig som älskar de som skriver popmusik på svenska är det ljuvligt. När nu äntligen vintern börjar släppa greppet så är hela den här skivan ett enda långt vårskrik. Tycker särskilt mycket om första låten på skivan – ”Korallreven & vintergatan”.

Tags:

1 kommentar ↓

Lämna en kommentar