pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Livet är en lycklig slump

söndag 13 maj 2012 11:49 · 1 kommentar · Jobb

Från veckans Söndag:

Ni vet hur det är med en del människor som bestämmer sig för att genomföra något och sen har de en plan för att nå målet. Man ska ju ha mål med livet, på jobbet, i sina relationer, för sin hälsa. I veckans Söndag har vi träffat coachen Mia Törnblom som ju har gjort succé med sitt sätt att hjälpa folk att nå sina mål och drömmar. Och när man läser det Mia säger, eller lyssnar när hon håller sina inspirerande föreläsningar, så låter ju allt så logiskt och självklart. Men ändå är det så svårt? Jag kan inte påstå att jag har haft någon väldigt tydlig och klar plan med mitt liv. Visst, jag har utbildat mig till något som jag ville bli, och självklart har jag uppnått flera andra saker som jag är stolt och glad över. Som att jag numera klarar att springa en mil. Men mycket annat känns som en lycklig slump. När jag tänker på det inser jag att det kanske finns en massa saker som jag har missat att klara av, bara för att jag inte har haft nån riktig plan. Jag vet till exempel ett killgäng som träffas varje år runt jul och käkar middag ihop på en fin restaurang. Då går de igenom vad som hänt i deras liv under året som gått, och så får var och en berätta om saker som de vill uppnå under det kommande året. Jag tycker det där låter väldigt sympatiskt och bra. Så det är kanske det jag ska göra, starta en middagsklubb för att bli bättre på att nå mina drömmar. Jag börjar i alla fall med att läsa vad Mia Törnblom tipsar om. Gör det du också, det låter faktiskt inte så svårt, och ganska smart. Hoppas du har en riktigt skön söndag!

Kickis favoriter

Judas

Har äntligen varit och sett ”Jesus christ superstar” på Göta Lejon. Och visst är Ola Salo perfekt i rollen som Jesus, och föreställningen är riktigt bra. Men den stora stjärnan, och behållningen, är Patrik Martinsson som spelar Judas. Jesus, vilken röst, vilken kille! Honom vill jag se mer av.

Älskar Love

Jag vill vara 22 igen, bli lite full i en park, vara olyckligt kär och inte bry mig om morgondagen. Gå genom Stockholm en sommarnatt som aldrig tar slut. Det är så det känns när jag lyssnar på Florence Valentin-sångaren Love Antells skiva ”Gatorna tillhör oss”. Älskar titelspåret så mycket att det tåras i ögonen.(Finns en bild på Love i bildgruppen där han står med Annika Norlin och Moneybrother. Gissar att den funkar bäst.)

Ana Gina

Om du som jag inte riktigt fick nog av Gina Dirawi i Melodifestivalen kan du stilla dig med hennes webb-tv-program ”The fabulous life of Ana Gina” på SVT Play. Jag har fått nån slags fixering vid hennes underbara Sundsvalls-dialekt, så jag tittar nu igenom alla hennes program, och myser.

Tags:

1 kommentar ↓

Lämna en kommentar