pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'Pasta'

Lax- och kapriskalas

september 2nd, 2011 · No Comments · Fisk, Kapris, Pasta, Sparris

Steker färsk laxfilé i bitar och låter de stekta laxbitarna ligga bort lite smör på ett hushållspapper. Blandar en fjärdedels burk philadelfiaost med ett paket matlagningsgrädde och två deciliter riven västerbottensost och parmesanost. Saltar och pepprar. Kokar färsk fettuccine och lägger ner halvtinade sparrisbitar i vattnet, häller av vattnet och rör sedan ner grädd-ostsåsen i […]

[Read more →]

Tags:

Laddar med lax och pasta

september 2nd, 2011 · No Comments · Fisk, Pasta, Träning

Nummerlappen fixad, så nu ska det laddas med lax och pasta. Sen förhoppningsvis en jetlag-fri nattsömn.

[Read more →]

Tags:

Hej, vardag

augusti 30th, 2011 · No Comments · Fetaost, Middag, Pasta

Tillbaka i höstfint Stockholm, och det är riktig bra det med. Jobbade några timmar i dag och sen hem till hemlagat och snabblagat. Blev en fetaostfavorit med spagetti, fetaost, tomater, kapris och färsk oregano. Går på en kvart och blir extra gott med rapsolja med citronsmak som jag vet att jag tjatat om tidigare.

[Read more →]

Tags:

Tager vad vi haver

augusti 16th, 2011 · No Comments · Fetaost, Kapris, Pasta, Tonfisk

Kokar ihop en middag på kylskåpsrester. Fetaost, tonfisk, kapris och färsk oregano. Och så på med olivolja och rapsolja med citronsmak. Med spagetti blev det en riktigt smarrig snabbmiddag. Den där rapsoljan var tricket, den är god till allt.

[Read more →]

Tags:

Citron och fetaost

juli 24th, 2011 · No Comments · Citron, Fetaost, Middag, Pasta, Potatis, Sparris

Försöker jobba men det är omöjligt att koncentrera sig. Klistrad framför NRK, precis som hela helgen. Tvättar, försöker jobba lite till. Lagar till slut lite mat. Marinerar fetaost i citron, rapsolja och färsk basilika. Kokar pasta och sparris och blandar sen ihop alltsammans. Blir riktigt gott! Fortsätter att titta på NRK.

[Read more →]

Tags:

Pasta på en höft

juni 19th, 2011 · No Comments · Middag, Pasta, Tonfisk

Kokar ihop en söndagspasta med sånt som finns i skåpen. Lite kronärtskocka, hackad schalottenlök, sockerärtor, grädde, oregano och basilika. Kokar breda spagettis till och det blev riktigt gott. Nu tillbaka till Bruce-dvd:erna. Har hunnit igenom Hyde park och New York, sen väntar Barcelona.

[Read more →]

Tags:

Mat och bak

juni 2nd, 2011 · No Comments · Hemlagat, Pasta

I går var det ovanligt nog jag som lagade mat. Den oerhört avancerade rätten pastasallad… Sen slog jag till och bakade en sockerkaka som får följa med till jobbet i dag. Maken, han fixar med bilen, tvättar, tränar, åker till jobbet på möte, dammsuger, gör rent kaffemaskimen osv. Snacka om att ha hushållsnära tjänster.

[Read more →]

Tags:

Bortskämd, som vanligt

maj 31st, 2011 · No Comments · Middag, Pasta

Kommer hem och är som vanligt vrålhungrig. Och världens bästa make vet exakt hur jag ska skötas då. Han har ställt fram nåt som jag kan sätta i mig direkt och i dag var det levainbröd och goda balsamvinägers. Snyggt var det också! Sen proppar han i mig supergod pasta med räkor och rucola. Sen […]

[Read more →]

Tags:

Bortskämd

maj 18th, 2011 · No Comments · Pasta

Har det väldigt bra och blir serverad mat varje kväll, nu. Man kan ju undra över vem som är matredaktör i familjen Kasette. I dag fick jag supergod spagetti med räkor och saffran.

[Read more →]

Tags:

Citron och räkor

maj 8th, 2011 · No Comments · Citron, Pasta, Skaldjur

Efter springtur i Hellas behöver vi kolhydrater. Kör repris på de där tjocka spagettigrejerna från i fredags, nu med räkor som marineras i citron, vitlök, chiliflakes och salt. Rör ner räkorna i den nykokta spagettin med riven pecorinoost och lite rucola. Toppar med lite mer citron och lite riven parmesan. Riktigt smarrigt!

[Read more →]

Tags: