pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'Födelsedagskalas'

Firardag

oktober 7th, 2012 · No Comments · Födelsedagskalas

[Read more →]

Tags:

Kalasar utan en bit

oktober 7th, 2011 · No Comments · Festmat, Födelsedagskalas

Har firat årets födelsedag utan att äta en enda bit av alla goda grejer. Maken bjöd på tyg-muffins i morse och sen har jag tittat på när kalasgästerna har mumsat i sig. Och det gick faktiskt riktigt bra. Och trevligt var det. Men nästa år missar jag inte osten.

[Read more →]

Tags:

Smörgåstårta

oktober 12th, 2010 · 6 Comments · Födelsedagskalas, Smörgåstårta

Födelsedagen förra veckan firades med en klassiker – smörgåstårta. Minns inte riktigt varifrån receptet kom från början, men den här har hängt med länge. Och det är fortfarande lika gott. Gör så här: Ta två paket polarbröd (alltså sex halvor). Blanda två burkar tonfisk i vatten med ca 4 dl créme fraiche, ca 2 dl […]

[Read more →]

Tags:

Bullmåndag

oktober 4th, 2010 · No Comments · Födelsedagskalas

En på jobbet har fyllt 40. Och så är det kanelbullens dag (vilket påhitt!). Då får man såna här goda, goda bullar. Visserligen kardemummabullar, men en succé.

[Read more →]

Tags:

Kalastisdag

augusti 30th, 2010 · 1 Comment · Födelsedagskalas, Middag, Restauranger (Stockholm), Vasastan

Maken är nu födelsedagsfirad av mig och Ullis på Tranan. Svenska kräftor, biff Rydberg, sallad Nicoise, chokladmousse och göteborgsvitsar stod på menyn. Mycket gott och väldigt trevligt. Vitsarna var väl av lite blandad kvalité. Kändisspaning vid bordet intill: Väder-Tone som såg ut att ha en riktigt, riktigt god kväll.

[Read more →]

Tags:

Tårta för Penny

januari 31st, 2010 · 2 Comments · Bjuden på mat, Födelsedagskalas, Gräddtårta, Quornburgare

Har precis varit på ett-års-kalas för sötaste Penny. Mamma Lisa hade bakat en riktig klassiker – gräddtårta med bär, vaniljsås och äppelmos. Födelsedagsbarnet var måttligt intresserad av tårtan, och snörena på paketen var roligare än innehållet. Emilie och lilla Juni var också på blixtbesök, men Juni sov bort större delen av kalaset. Här kommer receptet […]

[Read more →]

Tags: