pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries from juli 27th, 2011

Fina tjejer och planka

juli 27th, 2011 · 1 Comment · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Har nu äntligen varit på Villa Godthem och käkat röding på planka. Mycket gott, men det slog inte abborren på planka som jag åt på Ekerö tidigare i sommar. Men sällskapet gjorde kvällen! Tack, bästa Fatima, Ida och Anna för en väldigt härlig Stockholmskväll.

[Read more →]

Tags:

Citron och fetaost

juli 24th, 2011 · No Comments · Citron, Fetaost, Middag, Pasta, Potatis, Sparris

Försöker jobba men det är omöjligt att koncentrera sig. Klistrad framför NRK, precis som hela helgen. Tvättar, försöker jobba lite till. Lagar till slut lite mat. Marinerar fetaost i citron, rapsolja och färsk basilika. Kokar pasta och sparris och blandar sen ihop alltsammans. Blir riktigt gott! Fortsätter att titta på NRK.

[Read more →]

Tags:

Årets fiskmiddag

juli 23rd, 2011 · 1 Comment · På resa, Sandviken

Har kidnappat maken på träningshelg och nu har vi varit på den traditionella sommarmiddagen vid Axmar brygga. Mycket god mat och trevligt sällskap av mamma och Christer. Skönt att vara med nära och kära den här väldigt märkliga, och sorgliga helgen.

[Read more →]

Tags:

Uppgradering

juli 20th, 2011 · No Comments · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Kan säga att jag uppgraderade middagsintaget ganska många klasser i dag. Från GI-låda, ensam framför datorn till Gondolens uteservering, grillad röding och världens bästa Markus Larsson.

[Read more →]

Tags:

Tragiskt – och lite bättre

juli 19th, 2011 · No Comments · Fetaost, Middag

Tråkigt nog så har mina matlagningsvanor bara blivit sämre sedan jag blev redaktör för en mattidning. Har helt enkelt inte haft varken tid eller lust att laga mat på kvällarna. Trist, förstås, för jag gillar ju egentligen att laga mat. Dessvärre är det på tok för många kvällar som slutar så här tragiskt, som igår, […]

[Read more →]

Tags:

Bra Nicoise

juli 17th, 2011 · No Comments · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Det är väl ingen nyhet att jag gillar sallad Nicoise med färsk tonfisk, och en av favoriterna är den som finns på Urban Deli vid Nytorget. Själva Urban Deli är lite för mycket Södermalm-vill-vara-New-York, och maten är inte alltid toppen. Men den här Nicoisen, den är riktigt bra. Stort plus för det krämiga pocherade ägget.

[Read more →]

Tags:

Goda bubblor

juli 17th, 2011 · No Comments · Hemmafix

Här är min nya kompis! Vi har äntligen skaffat en sodastream. Känns ju helt knäppt att hålla på och bära hem bubbelvatten från affären. Och dessutom tycker jag det blir godare i en sån här. Både miljö- och smakpoäng, alltså.

[Read more →]

Tags:

Sent premiärdopp

juli 17th, 2011 · No Comments · Stockholmsutflykt, Träning

Så har jag äntligen sommarbadat. Efter att ha släpat mig runt 5 kilometer i Hellas var det grymt skönt med ett dopp. Får man sen kaffe och äggmacka i brassestolen då mår man väldigt bra!

[Read more →]

Tags:

Startar med krysset

juli 16th, 2011 · No Comments · Hemmafix, Melodikrysset

Som oftast när vi är båda är hemma en lördag börjar dagen med Melodikrysset. Eller snarare, jag slötittar på bostadsannonser i paddan, bläddrar i morgontidningarna, svarar på nån kryssfråga då och då när det är nåt med Melodifestivalen eller nån tv-serie, och maken löser krysset. I dag blev det diskning med Daniel och Vickan (tack, […]

[Read more →]

Tags:

Succé direkt!

juli 16th, 2011 · No Comments · Jobb

Härlig syn, detta. Mitt kök-appen är den mest nedladdade iPad-appen i appstore. Före både konstiga fåglar och Facebook.

[Read more →]

Tags: