pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Canneloni med svamp och ricotta

fredag 12 mars 2010 16:19 · 7 kommentarer · Hemlagat, Ost, Pasta, Svamp

Vill gärna tipsa om denna underbara pastarätt. Kanske nåt att festa loss på till ”På spåret”-finalen i kväll? Receptet kommer ursprungligen från min vän Ullis, men det kan hända att jag har modifierat det lite.

Det här räcker till tre personer.

Börja med att blötlägga en påse med torkad Karl-Johan-svamp i vatten i ca 15 minuter.

Hacka svampen i småbitar och fräs den tillsammans med en gul, hackad lök.

Blanda en burk med ricottaost (200 gr) med 2-3 dl riven parmesanost. Smaka gärna av hur mycket parmesan du vill ha i.

Blanda sedan ner svampen och löken, salta och peppra rejält. Sedan fyller du cannelonirören med röran och det här räcker till ca 11 cannelonirör.

Lägg rören i en smord ugnsform och häll över ostsås. Man kan använda Keldas färdiga ostsås, eller göra egen. Den här gången gjorde jag egen ostsås genom att göra en vanlig bechamelsås och sedan röra ner ca 2 dl riven västerbottenost. Se till att du har mycket sås, annars blir rätten lite torr. Personligen tycker jag att det blir lite godare om man gör ostsåsen själv. Här finns recept på bechamelsås (men ta bort muskoten och rör ner riven ost).

Strö lite riven ost på toppen och grädda sedan alltihopa i ugnen i ca 40 minuter på ca 200 grader. Det står på pastapaketet hur länge det ska gräddas.

Servera gärna med någon slags sallad och förstås, ett riktigt gott rödvin.

Tags:

7 kommentarer ↓

  • Ullis

    Helt rätt lagat. Det är grönjävligt gott, faktiskt. Så sugen jag blev nu. Den enda nackdelen med din blogg är att man blir hungrig när man kommer hit. Framledes får mina besök hos pousetteochvis bli efter maten, som en smarrig efterrätt.

  • Ingela

    Oj, vad gott det ser ut…

  • Kristina Pousette

    Och det är faktiskt lika gott som det ser ut.

  • Kristina Pousette

    Är gärna din efterrätt :-).

  • Härlig Zinfandel-lista

    […] För några veckor sedan hade DI Weekends Anders Röttorp en lista över Zinfandel-viner. Det här är mitt favoritrödvin, och har du inte druckit det så är det bara att springa till Systembolaget. Passar perfekt både till min potatisgratäng med ädelost och till cannelonin. […]

  • Lisa

    Nu har dina trognaste fans lagat rätten, men med torkade trattkantareller från Kungsgården i stället. Supergott! Det enda jag undrar är om du kokade rullarna först eller körde dem hårda?
    Så klart åt även lilla P en jätteportion, utsvulten efter dagens beskådande av hajar på Aquarium (de slog nog till och med lite högre än pastan. Hennes nya ord är ”haaaa”). Vi ser fram emot fler superrecept. Tack till co-stjärnan Ullis också. Kramar

  • Kristina Pousette

    Härligt att det blev gott. Och nej, jag kokar inte rullarna, då blir det ju svårt att fylla dem, och det går alldeles utmärkt att köra dem hårda. Kram

Lämna en kommentar