Tar fram min fina turkosa gryta och lagar fredagslunch. Som med det mesta jag lagar så funkar det förstås även som middag.
Det här räcker till tre portioner.
Skivar tre färska tomater i tärningar, hackar en liten gul lök och gör tärningar av ca 350 gr lax. Sen använder jag crème fraiche smaksatt med senap och schalottenlök och mycket färsk citron.
Fräser löken i lite flytande smör och rör sedan ner tomatbitarna. Sen i med crème fraichen som får koka upp lite innan jag rör ner laxbitarna. Pressa i mycket citron, salta och peppra. Laxen får puttra i grytan några minuter tills den blir klar.
Sen kokar jag lite fryst broccoli och serverar laxgrytan med röd quinoa. Vackert och gott!
Ingela // mar 19, 2010 at 8:06 e m
Enkelt och gott! Sånt gillar jag!
Ha en bra kväll!
Kristina Pousette // mar 19, 2010 at 8:59 e m
Detsamma! Och trevlig helg. Kram