pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Frukost på Gunnarssons

tisdag 19 januari 2010 17:12 · Inga kommentarer · Frukost, Lunch, Restauranger (Stockholm), Södermalm, Utanför tullarna

Bjöd maken på lyxfrukost på Gunnarssons. Att vara ledig när det är vardag, köpa tidningarna och sätta sig på Gunnarssons och käka frukost är en favorit. Och det känns extra lyxigt när det är vardag och man har en helt ledig dag framför sig. Dyrt är det, och mackorna har alltid för mycket smör, men det är gott kaffe och färskt bröd.

Så vi satt där med kaffe, mackor och tidningar, drack påtår och läste kvällstidningarna. Analyserade bevakningen av Idrottsgalan och förfasade oss över att Gunde Svan i Expressens enkät säger att han inte visste att det har varit en jordbävning på Haiti. Herregud, har han legat under en sten den senaste veckan?

För 140 kronor får man en GI-macka, en leverpastejsmörgås och två kaffe. Det måste gå väldigt bra för Gunnarssons.

(Maken är inte nog inte nöjd med att Aftonbladet ligger överst här…)

***

Efter frukosten tog vi Opeln och drog till IKEA för att lagra ljus. Och det slutade som det väl gör för 80 procent av alla som besöker IKEA. Man ska ”bara köpa ljus”, och kommer ändå ut med en kasse för 700 kronor. Inte konstigt att Kamprad är en av världens rikaste gubbar.

Men man spar en del på maten. Lunch för två personer på världens största varuhus kostar 99 kronor! För denna ynka summa fick vi en köttbullsklassiker, lax med grönsaksmedaljonger, en kaffe och en princessbakelse (som var fantastiskt god). Det är ju ingen gourmetmat som bjuds, men ruskigt billigt.

Efter en tur till Elgiganten, Jula och ICA kom vi hem med bakluckan full med kassar. Nu kan vi äta, tända ljus och laga mat med en ny stavmixer. Lycka!

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar