pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Den gamle och havet – och fyra sandviksbrudar

onsdag 20 januari 2010 1:34 · 2 kommentarer · Desserter, Fisk, Pasta, Restauranger (Stockholm), Skaldjur, Vasastan, Vin

Blev inte mycket mat lagat i dag. Bara mat på stan från morgon till kväll. Onyttigt, förstås, men väldigt trevligt. Kvällen tillbringades på restaurang Den gamle och havet på Tulegatan. Christian som lagar pasta i Förkväll på tisdagarna äger krogen tillsammans med sin familj, och lagar också maten. Har varit där med Förkväll-redaktionen en gång och därför visste jag att maten är gudomlig.

Den här gången fick jag fint sällskap av Sandvikens finest – Monica, Camilla och Sanna. Fyra sandviksbrudar, god mat och lite vin, bättre tisdagkväll kan man inte få. Och vilken mat! Camilla åt tonfiskcarpaccio (som jag inte plåtade) till förrätt och den var ljuvlig. Sen blev det gnocchi med kronärtskocka och champinjoner med sjöar av grädde för tre av oss. Fantastiskt gott. Jag blev mätt efter fem tuggor, men åt upp nästan alltihopa ändå.

Ber om ursäkt för att bilderna är mörka, har inte riktigt fått kläm på det här än…

Gnocchin.

Camilla valde spagetti med marulk och nån slags parmesanstrut. Och det var nog till och med snäppet godare.

Spagetti med marulk.

Till dessert åt vi tiramisu, som jag också glömde bort att plåta. Jag får skärpa mig! Åh, snälla nån, vilken tiramisu. Jag gillar egentligen inte det, men inser att jag nog bara inte har ätit rätt tiramisu. Den man får här är fem plus.

Proppmätta och glada vandrade vi hemåt i snöslasket och det är bara att konstatera att jag har fantastiska vänner och att vi som vanligt ses alldeles för sällan. De här tjejerna är underbara, och viktiga i livet. Och så är de från Sandviken, förstås :-). Nu laddar vi för Melodifestivalpartyt i Sandviken den 13 februari, och då är nästan hela gänget fulltagligt. Sju sandvikspumor i Göranssons arena – då blir det party!

Monica, Sanna och Camilla.

Och tack för klippningen och guldnecessären, Camilla.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • Monica

    Ja sådana här kvällar sätter guldkant på tillvaron! Vilken fantastisk mat och trevligt ställe, rekommenderas!! Och tjejerna-ni är bäst! Puss

  • Sofie

    Åh, brudar vad det låter undebart! Dit går jag gärna-med eller utan er! Det spelar ingen roll att det inte var bilder på allt, du skriver ändå så att snålvattnet rinner ordentligt på mig.

    Det ska bli så kul att träffas om några veckor. Vi får börja tagga nu!

    Kram

Lämna en kommentar