pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Eggs Benedict

fredag 02 april 2010 16:36 · 4 kommentarer · Ägg, Fisk, På resa, Påsk, Sandviken

Har länge varit nyfiken på att testa detta. Och nu när jag har både hjälpreda och fotograf blev det äntligen av. Eggs Benedict med hollandaisesås och rökt lax.

Så här gör man äggen:

Koka upp 1,5 liter vatten med 1 msk ättika. När vattnet kokar knäcker du sedan ett ägg i taget i en liten skål, och häller försiktig ner ägget i vattnet. Det ser ut som en enda sörja, men till slut kokar faktiskt äggen mirakulöst nog ihop. Efter ca tre minuter lyfter man försiktigt ur äggen ur vattnet.

Här har Sofi filmat hur man gör äggen – i två delar.

Hollandaisesås:

Smält 150 gr smör och ställt det åt sidan. Blanda ihop 3 äggulor, 1 tsk citronsaft och 3 msk vatten i en skål eller kastrull. Sen ställer du skålen/kastrullen i ett vattenbad (vattnet ska inte koka) och låter det koka ihop till det blir tjockt och poröst. Häll sedan ner smöret sakta i en stråle och vispa samtidigt. Sen är såsen klar.

Rosta bröd eller som i originalreceptet engelska muffins, lägg på några skivor rökt lax eller bacon, och sen äggen och överst rejält med hollandaisesås. Fantastiskt gott!

Foto: Sofi Pousette.

Tags:

4 kommentarer ↓

  • Fisksoppa avslutar superpåsken

    […] Eggs Benedict på toast med rökt lax och hollandaisesås. Har äntligen fått ordning på Sofis filmer på hur man gör Eggs Benedict – se här. […]

  • Monica

    Bäst hittills på YouTube, vi gillar bakgrundsmusiken starkt! Peter & Monica

  • Kristina Pousette

    Ha, ha. Kul att ni gillar filmerna. Upptäckte att man kan redigera in musik och var tvungen att testa. Musiken som finns att tillgå är inga höjdarlåtar, men det blir ganska kul ändå. Kram på er. Hoppas ni har haft en skön påsk. Som ni ser så har vi varit på ätläger.

  • Påskmiddag 2011

    […] Till förrätt: Pocherat ägg med hemmagjord hollandaisesås, toast och rökt lax. Receptet (och filmen) finns här. […]

Lämna en kommentar