pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Påsktårta med cheesecake

måndag 05 april 2010 11:50 · 1 kommentar · Bjuden på mat, På resa, Påsk, Sandviken, Tårta

Här kommer det utlovade receptet på den sensationellt goda påsktårtan som syrran gjorde på påskafton. Receptet kommer, om jag minns rätt, från Expressens Leva & bo, och räcker till 8-10 bitar.

Tårtbotten: 125 g smör, 125 g mörk choklad, 2 ägg, 2 1/2 dl rå socker, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao, 2 msk pulverkaffe, 50 g rostade pinjenötter.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda i grovhackad choklad, och rör tills den smält. 2. Visspa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl,bakpulver,vaniljsocker,kakao och kaffe. 3. Blanda den smälta chokladen med äggblandningen. Sikta ner mjölblandningen och blanda i nötterna.Häll smeten i formen. 4. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 min. Låt kakan kallna innan du tar den ur formen.

Glasyr: 200 g rumsvarm philadelfiaost, 2 dl vispgrädde, rivet skal av 1 citron, 3 msk florsocker.

Rör osten mjuk i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna. Visspa till en fluffig kräm med elvissp, bred glasyren på kakan och garnera enligt önskningar.

Hälsning från min syster Anna: Jag tog en form med löstagbar botten för botten blir ganska kladdig och så minskade jag lite på kaffepulvret, och det blev mumsigt värre. Lycka till!


Tags:

1 kommentar ↓

Lämna en kommentar