Här kommer det utlovade receptet på den sensationellt goda påsktårtan som syrran gjorde på påskafton. Receptet kommer, om jag minns rätt, från Expressens Leva & bo, och räcker till 8-10 bitar.
Tårtbotten: 125 g smör, 125 g mörk choklad, 2 ägg, 2 1/2 dl rå socker, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao, 2 msk pulverkaffe, 50 g rostade pinjenötter.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda i grovhackad choklad, och rör tills den smält. 2. Visspa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl,bakpulver,vaniljsocker,kakao och kaffe. 3. Blanda den smälta chokladen med äggblandningen. Sikta ner mjölblandningen och blanda i nötterna.Häll smeten i formen. 4. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 min. Låt kakan kallna innan du tar den ur formen.
Glasyr: 200 g rumsvarm philadelfiaost, 2 dl vispgrädde, rivet skal av 1 citron, 3 msk florsocker.
Rör osten mjuk i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna. Visspa till en fluffig kräm med elvissp, bred glasyren på kakan och garnera enligt önskningar.
Hälsning från min syster Anna: Jag tog en form med löstagbar botten för botten blir ganska kladdig och så minskade jag lite på kaffepulvret, och det blev mumsigt värre. Lycka till!
Lisa // apr 5, 2010 at 7:20 e m
Tack Anna! Måste testas snart.