pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Ny GI-vecka

tisdag 06 april 2010 13:04 · 6 kommentarer · Ägg, Champinjoner, Fetaost, GI, Hemlagat, Lunch, Sojabönor, Tonfisk

Blev förstås lite fuskande i påsk med en liten bit påsktårta, utetoddy, en bit toast, ett par kakor och så vinet. Men jag åt faktiskt inte en enda godisbit.

Nu får det blir lite GI-ordning efter detta frossande. Solen gassar ute, jag har varit ute och sprungit och känner mig vårglad. Är inte superbra på att komma på variationer på luncher, och ännu mindre frukostar. Men här är i alla två hyggligt lyckade lunchrätter.

Fräser några färska, skivade champinjoner, slänger i lite bladspenat och sist ett gäng fetaostbitar. Kokar edamamebönor och pluppar ut bönorna ur skalet. Blandar ihop lite keso med gurkbitar och citronpeppar och äter till grönsakerna. Men ärligt talat, bladspenat är väl inte så himla gott? Strävt och lite beskt och dessutom blir det ju inget kvar när man steker det.

Så här gör du en god och mättande GI-omelette med tonfisk:

Vispa ihop två ägg med lite vatten. Stek på ganska hög värme och rör på stekpannan hela tiden, och peta hål på alla bubblor som blir på ytan.

När äggen ”stannat” lite lägger du i lite bladspenat, fördelar en burk tonfisk i mindre bitar, river lite parmesanost längst upp, saltar och pepprar.

Vänd hela härligheten på mitten och stek lite till på bägge sidor, så att osten smälter och tonfisken blir lite varm.

Sen är det bara att stjälpa upp på en tallrik, servera gärna med lite tomater och klipp lite färska kryddor över omeletten.

Tags:

6 kommentarer ↓

  • Mamma

    Berätta för en vanlig husmanskostätare om bönorna. De ser läckra ut. Allt du tillagar ser verkligen smaskigt ut. Du är duktig som hittar nya vägar i GI-dieten. Lycka till!!!

  • Kristina Pousette

    Det är såna här bönor – http://pousetteochvis.se/?p=831. Bara koka upp snabbt och sedan pluppar du ut bönorna ur skalen och lägger i mat, eller så äter du dem som tilltugg och ”äter ur” bönorna ur skalen med munnen. Ja, du fattar. Kram

  • Monica

    Håller med kloka Ulla jag, omeletten ser väldigt god ut! Har du sprungit vid Årstaviken idag? Ska snöra på mig mina nya (julklapp) kayano i kväll och ta en runda, visst var det såna du hade oxå?

  • Kristina Pousette

    Det var i går jag sprang vid Årstaviken. Ja, trots att jag har såna där fina Kayanoskor så springer jag som en padda… Du får lära mig hur man gör, så kanske vi kan springa ihop om fem år när jag kommit ikapp din kondis :-). Kram, kram

  • Monica

    Det ser jag fram emot söstra mi, men som du håller på med GI och träning så dröjer det nog inte så länge till!

  • Kristina Pousette

    Ha, ha. Dig kommer jag aldrig i kapp :-). Puss

Lämna en kommentar