Den här tok-GI-perioden får nog vara över nu. Har varit helt yr i huvudet ett par dagar och inser att jag nog måste lägga till lite kolhydrater. Så i dag fick det bli fullkornsspagetti med räkor, och vips så försvann yrseln.
Så här gör du en god räksås: Det blir allra godast med frysta räkor med skal som du tinar och skalar. Skiva och fräs fyra-fem färska champinjoner med en liten gul, hackad lök. Pressa ner lite vitlök och rör ner en burk lätt-créme fraiche. Smula ner en fjärdedels fiskbuljontärning, och om du har du, rör ner en skvätt vitt vin, eller matlagningsvin. Låt detta puttra en liten stund på låg värme. Till sist pressar du i lite citronsaft, saltar och peppar och så rör du ner räkorna precis innan du serverar.
Det här blir kalasgott med fullkornsspagetti och kokt broccoli.
Inga kommentarer ↓
Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.