pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Pingst med pinglorna

söndag 23 maj 2010 11:59 · 5 kommentarer · Bjuden på mat, Bröd, Chili, Chokladtårta, Festmat, Fetaost, Mozzarella, Potatis, Quorn, Sparris, Vin

Pingsten firades på bästa sätt med sex pinglor från Sandviken, och en från Karlskoga. Fru Frejd bjöd på balkonglounge, strålande sol och fantastiskt god mat.

Balkongloungen utan och med brudarna. Här mådde vi gott i solen med våra mojitos.

Monicas buffé får fem plus. Här potatissallad med fetaost och oliver och så grillad sparris med en sensationellt god smuldeg gjord av bröd, parmesan och olivolja. Lovar att fixa receptet på den där smuldegen, för den måste verkligen upplevas igen.

Och så bjöds det på örtsmör, mozzarella med chili, och grillade kycklingspett och quorn till mig. Till dessert fick vi en grymt smarrig chokladtårta med rom och russin. Skrattade så vi fick ont i käkarna under middagen, så jag glömde helt bort att plåta tårtan. Efter alla skrattanfall lever vi nog några extra år.

Efter all god mat och en massa vin fortsatte ”tanterna” ut i natten till Golden hits där Monica hade fixat in oss på gästlistan. Trångt och svettigt och lite som en Finlandsfärja. Vi drack drinkar och dansade mest loss i schlagerbaren. Gjorde några försök i åttiotalsbaren, men där var vi lite för mycket tanter, och skorna fastnade i det geggiga golvet.

Tack, bästa tjejerna för en kanonkväll!

Tags:

5 kommentarer ↓

 • Monica

  Du har legat i på morron ser jag, mkt fint dokumenterat och fotograferat som vanligt! Hur trevligt är det inte att skratta så där mycket?? Har nyss plöjt de två sista avnittena av Livvakterna innan family kommer hem från landet! Nu blir det Evas spa i sommar! Puss goding

 • Kristina Pousette

  Jadu, dom där skrattfesterna lever man länge på. Hoppas verkligen på poolhäng i Säljan i sommar. Tack för att du fixade bästa pingstpartyt. Puss

 • Ingela

  Fixa gärna fram receptet på sparrisen med ”smuldegen” – det låter spännande och gott!

 • Sofie

  Jag är så nöjd med helgen och Monica, allt var supergott! Fördrinken ska du, Kicki, förstås ha cred för-och för att du var värdinnans undersåte med sån framgång;-) Kakan måste försås oxå höjas till skyarna.

 • Monica

  Det ska jag göra Ingela. den var härlig!

Lämna en kommentar