Ibland går tid före smak. Och det här går verkligen snabbt, det är klart på 10 minuter. Men som sagt, det kanske inte är världens godaste. Går väl i och för sig att piffa upp med lite vitklök eller andra goa grejer om man vill.
Det här blir en rejäl portion till en person. Bara att ösa i lite mera av alla ingredienser så räcker det till fler.
1. Koka upp knappt 1,5 dl vatten med lite salt och en skvätt olja.
2. Rör i 1,5 dl fullkornscouscous. Lägg på ett lock och ställ kastrullen åt sidan i ca 5 minuter.
3. Under tiden skivar du upp fyra-fem färska champinjoner.
4. Fräs svampen i olja eller smör eller det du gillar bäst.
5. När svampen fräser, skär tärningar av en halv bit fetaost (Apetina).
6. Häll i några nävar färsk bladspenat i stekpannan med svampen och fräs runt nån minut.
7. Sen är det bara att röra ihop allting i en skål och salta och peppra. Klart!
Vill man ha mera mat så går det förstås att steka en köttabit, eller nån typ av fisk eller kyckling till, och köra couscous-röran som tillbehör.
Inga kommentarer ↓
Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.