pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Vietnam i snökaos

torsdag 28 januari 2010 0:26 · 1 kommentar · Fisk, Fruktdrink, Glass, Kaffe, Köpenhamn, Middag, Nudlar, På resa, Skaldjur, Tonfisk, Vietnamesiskt

Snöade in hela eftermiddagen och blev kvar på rummet. Sen blev det som planerat middag på LêLê nhà hàng på Vesterbrogade. Har varit här en gång tidigare, men då var det lördag och tjockt med folk. Nu fick vi bord direkt och det var inte alls lika mycket drag. Snökaoset gjorde kanske också att folk höll sig hemma.

Maten var fantastiskt god även denna gång. En liten besvikelse dock, de vietnamesiska vårrullarna innehöll kött och gick inte att beställa med bara räkor.

Vi delade i stället på sashimi på tonfisk till förrätt. Det var supergott med päron och endiver, chili och koriander till.

Till varmrätt åt maken friterade äggnudlar med fläsk och scampi. Smakade lite på räkorna och nudlarna och det var smarrigt. Dock inte helt förtjust i den sötsura såsen som serverades till detta.

Själv smällde jag i mig dorado (fisk) med sås gjord på ingefära. Det serverades med ett jättegod, krispig sallad och risnudlar i rullar (som nästan såg ut som gasbinda…). Fisken var ok, men det var salladen och kryddorna som gjorde rätten.

Vi avslutade med att dela på glass gjord på vanilj, mango och lemon grass till dessert. Leif drack vietnamesiskt kaffe med rom och kondenserad mjölk och jag drack en lemonade. De har oerhört läskande och goda fruktlemonader här, med bland annat passionsfrukt och lime och sodavatten. Så goda att man hellre dricker det än vin. Och till vietnamesisk mat, eller egentligen all asiatisk mat, tycker inte jag att det funkar så bra med vin.

Tags:

1 kommentar ↓

Lämna en kommentar