Min älskade vän Lisas muffins är först ut. Lisa och jag pluggade på Journalisthögskolan i Sundsvall tillsammans. Sen har vi varit sambos, rest till andra sidan jorden ihop och lagat mycket mat god tillsammans. Lisa har nu bakat muffins till sin fina dotter Pennys ettårskalas, och här bjuder hon på receptet.
Glöm nu inte att plåta nåt ni lagar (eller bakar) i helgen. Mejla mig! bilder och recept.
LISAS MUFFINS
Gammalt recept från DN, favoriter som aldrig är fel:
Till 12 stora muffins:
150 g rumsvarmt smör el margarin
2 dl socker
2 ägg
3 msk vatten
3 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl hallon, blåbär, vinbär eller lingon eller vad du har. Eller lite
mer om du vill ha saftigare.
Man kan också ta 1 dl hackad mörk choklad i stället för bär, ta då
bara 3 dl mjöl.
Sätt ugen på 225. Rör socker+matfett. Vispa ner ägg, därefter vatten.
Blanda i annan bunke: vetemjöl+bakpulver. Vänd i bären.
Vänd sedan i mjöl/bärblandningen i smeten.
Fyll formar till 2/3. Grädda ca 12 min!
Den här gången gjorde jag både blåbärs- och choklad. Blåbärsmuffinsen ser tyvärr spetälska ut – men blev väldigt goda. Chokladmuffinsen blev både snygga och goda: ”Luftiga och fylliga” är betyget från den som redan tjuvsmakat.
Monica // jan 29, 2010 at 2:14 e m
Va glad Pennan måste bli åt så fina muffins!
Kristina Pousette // jan 29, 2010 at 2:22 e m
Och jag med, som får smaka på söndag.