pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Sensationell måltid

lördag 28 maj 2011 16:32 · Inga kommentarer · Kyckling

För 20 år sedan slutade jag att äta kött. Och några år senare även kyckling. Och sen blev det bara så att jag fortsatte med att inte äta varken kött eller kyckling. I dag har jag därför ätit en sensationell måltid – nämligen kyckling. Så här såg det ut.

20110528-053153.jpg

Köpte lite svensk, grillad kyckling på ICA och serverade några bitar med mozzarella och tomat. Var det gott? Ja, faktiskt. Kände igen smaken redan på första tuggan och sen mumsade jag glatt i mig de här bitarna. Nu efteråt känns det lite konstigt, men jag kan nog fortfarande säga att det var gott. Får väl se hur magen tar emot den här födan efter 15 års frånvaro.

Jag har inte haft något moraliskt skäl till att jag inte har ätit kött, det bara blev så. Jag var reseledare på Mallorca när jag slutade med köttet. Då slutade jag som ett försök, för att jag var trött på alla biffar som jag åt på restaurangerna på kvällarna. Ville ändra på maten på nåt sätt. Och så har det bara fortsatt. Jag älskar både fisk och skaldjur, och det har liksom aldrig varit nån grej med att jag inte vill ha nåt annat.

Men så har jag börjat jobba med den här nya tidningen Mitt kök, och sitter och tittar på en massa fina matbilder hela dagarna. Så plötsligt börjar jag tänka att det kanske skulle vara gott med kött, eller i alla fall kyckling. Känner mig fortfarande högst tveksam till att sätta i mig en biff, men kanske, vi får se. Kanske blir jag en köttätare igen, eller så nöjer jag mig med kyckling. Eller så blir det bara de här bitarna och inget mer.

 

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar