pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

På utflykt till Mariefred

lördag 30 januari 2010 18:13 · 3 kommentarer · Fisk, Lunch, Mariefred, På resa

Tog med mig min kära vän Ullis på utflykt till Mariefred för ett besök på trevliga Grafikens hus. Det var sista dagarna på en Jan Håfström-utställning där som vi båda var nyfikna på. Ganska liten utställning, men fina tavlor av Håfström, flera nygjorda till den här utställningen.

Min gamla hemort Mariefred bjöd på kyla och ett mycket vackert snölandskap där Gripsholms slott solade sig vid Mälaren strand. Vi hann med lunch på Gripsholms värdshus och en promenad på den gulliga gågatan i Mariefred. Lunchen började sådär med lite märklig servering, men tog sig på slutet. Vi åt fiskburgare i pitabröd som smakade helt ok, men jag måste säga att jag har ätit betydligt bättre på värdshuset tidigare.

I det gula huset längst till vänster i bilden ligger Strandrestaurangen där jag jobbade under två somrar i slutet av 80-talet. Det där huset kommer alltid att ha väldigt speciell plats i mitt hjärta. Just nu var tyvärr restaurangen stängd.

Tags:

3 kommentarer ↓

 • annika wilhelmsson

  Jo det är rätt Annika synd att jag inte visste om ditt besök, då hade jag gärna träffat dig
  Kram Annika.
  maila mig

 • Ullis

  Tack kära du för en fin utflykt till kalla och vintriga Mariefred. Det värmde.

 • Kristina Pousette

  Ja, det blev en väldigt trevlig dag. Trots kylan. Kram, kram

Lämna en kommentar