Så här gör jag lasagne på quornfärs. Väldigt god, om jag får säga det själv. Det här receptet räcker till ca 3 portioner.
Så här gör du quornfärssåsen:
1. Hacka en gul lök.
2. Fräs löken i flytande margarin.
Det här är min favorit att steka i. Flytande smör med rapsolja.
3. Stek quornfärsen. Jag brukar använda en påse quornfärs.
4. Häll i en kartong/burk med krossade tomater. Fyll på med ett par deciliter vatten.
5. Kör i två matskedar tomatpuré, ett par teskedar grönsaksbuljong (jag brukar använda pulver), ett par teskedar sambal oelek, så det blir lite fart på såsen, ett par pressade vitklöksklyftor. Salta och peppra.
4. Låt detta koka ihop i några minuter.
Bechamelsås:
1. Smält två matskedar smör.
2. Vispa i 2,5 matskedar mjöl.
3. Häll i 4 dl standardmjölk, men häll i lite i taget och vispa ordentligt under tiden. Vispa gärna också i 1 dl vispgrädde.
4. Salta och peppra, och riv i ca en halv muskotnöt.
Smörj en rektangulär ugnsform.
Varva sedan lasagne plattor med quornfärssåsen och bechamelsåsen. Det brukar räcka till tre lager. Avsluta med såserna och strö över riven ost.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Klart!
Ullis // jan 31, 2010 at 9:30 e m
Pedagogiskt och ser härligt gott ut. Men nästa gång kanske vi får se film? Typ videoband, fast på datan liksom.
Kristina Pousette // jan 31, 2010 at 9:31 e m
Ja, det blev riktigt gott. Hittade förresten Montazami på Youtube. Tack för att du upptäckte henne.
Ullis // jan 31, 2010 at 11:03 e m
Med Montazami blev det fantastisk bra reklam. Heja Max.
Canneloni med svamp och ricotta // mar 12, 2010 at 4:40 e m
[…] rätten lite torr. Personligen tycker jag att det blir lite godare om man gör ostsåsen själv. Här finns recept på bechamelsås (men ta bort […]