pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Lunch hos gammal bekant

torsdag 11 februari 2010 20:25 · Inga kommentarer · Boeuf Bourguignon, Lasagne (med kött), Lunch, Restauranger (Stockholm), Skaldjur, Utanför tullarna

Tror att jag kanske har lunchat på det här stället en gång i veckan de senaste fem åren. Nu var det åtta månader sedan jag var där. Men i dag var det alltså dags igen, för gamla fina Tabaccen. Dessutom hade jag samma sällskap som jag hade de flesta gångerna under de åren – nämligen mina finaste Aftonbladet-kumpaner Klas och Tobbe.

Nu satt vi där igen, i vårt hörn uppe bland fåtöljerna. Vi åt förrättsbuffé, pratade tidning, Tobbe tog en kaffe med mjölk och Klas en espresso. Allt var som vanligt – men ändå inte. När lunchen var över gick jag hem i solen, och gossarna gick upp till tidningen.

Jag åt GI-valet – scampi och musslor med grönsaker och en tomatomelett. Ingen smaksensation, men fräscht. Kändes bekant, som Tabaccen ska smaka.

Klabbe körde lasagne. Här är hans omdöme: ”Tycker Lasagnen var okej, men ganska smaklös. Hade lyft med lite sting, extra vitlök eller extra chili”.

För Toby blev det boeuf bourguignon med potatismos. Tobbe bad om vanlig potatis, men fick ändå mos. Hans omdöme: ”Maten var en stark trea. Som vanligt på lokal – för lite vin i grytan.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar