pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Två goda grejer med senap

torsdag 11 februari 2010 20:52 · Inga kommentarer · Champinjoner, Fisk, Hemlagat, Kapris, Middag, Potatis, Quorn, Ris, Spenat

Har du en burk dijonsenap hemma som du inte vet vad du ska göra med? Här kommer svaret. Två goda maträtter för en senapsägare. Dessutom bra om du har en påse med färska champinjoner drällande. Annars går det förstås att ta nån annan grönsak.

Båda rätterna räcker till två vuxna och ett barn, eller till två väldigt hungriga vuxna.

Den första rätten – quorn med spenat, champinjoner och potatis.

Koka fyra-fem potatisar i mindre bitar. Fräs lite hackad lök och fyra-fem färska champinjoner i en stekpanna. Lägg svamp och lök åt sidan i en skål. Sen steker du ett paket med quornbitar, och lägger åt sidan. Stek snabbt ett par stora nävar med bladspenat, och blanda sedan ihop allt du stekt i pannan. Slå på ett par deciliter matlagningsgrädde, lägg i de färdigkokade potatisbitarna, i med ett par teskedar dijonsenap, salt och peppar.

Till detta passar det alldeles utmärkt att servera coleslaw, egengjord eller färdigköpt. Har du kolhydratskräck kan du förstås strunta i potatisen. Strö gärna över lite färska kryddor om du har. Ser alltid trevligt ut.

Den andra rätten – fisk med champinjoner, kapris och fullkornsris.

Koka fullkornsris (eller valfritt ris). Fräs fyra-fem champinjoner och lite hackad lök eller schalottenlök. Slå på ca två deciliter matlagningsgrädde, en halv fiskbuljontärning eller en matsked färdig fiskfond. Här har jag sedan använt lax- och torsktärningar som jag köpt fryst och färdigtärnat. Går förstås att använda vilken fisk som helst. Om fisken är fryst, tina den gärna lite innan du ska laga maten. Lägg i fiskbitarna i grädden och svampen, och låt den puttra på lite svagare värme tills fisken är genomkokt. Häll i ett par teskedar dijonsenap, ett par matskedar hackad kapris, salta och peppra.

Servera med riset och gärna lite färska kryddor om du har.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar