pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Underbar tonfisk hos Mäster Anders

torsdag 18 februari 2010 11:54 · 6 kommentarer · Chokladmousse, Crème brulée, Desserter, Fisk, Kungsholmen, Middag, Oxfilé, Restauranger (Stockholm), Tonfisk

Vi firade alltså att Ullis fyllde primtal i går. För andra året ägde kalaset rum på mästerkrogen Mäster Anders. Har alltid gillat stället, maten och stämningen där. Lite för att det är det närmaste New York-känsla man kan få i Stockholm, men framför allt på grund av maten.

Och jag måste säga att den här gången får kvällen toppbetyg. Maten var helt perfekt och personalen proffsig och vänlig. Tror också att mina sinnen fungerar lite mer normalt just nu, och jag upplever både smaker och saker runt mig mycket tydligare. De kvällar när jag suttit där med stressmage och skallen full av jobb tror jag inte att jag alltid har kunnat ta in maten på samma sätt. Det har alltid smakat bra, men i går var det extra gott.

För både mig och Ullis blev det favoriten – peppargrillad tonfisk. Maken körde oxfilé. De fantastiska tillbehören bestod av spenat och parmesan, potatisgratäng, potatispuré, chilibea och vanlig bea.

Och herregud, vad gott det var.

Ullis körde crème brulée till dessert. Perfekt sockerskal och helt rätt temperatur på vaniljkrämen, inte för varm och inte för kall. Precis som det ska vara.

Familjen Kassette valde liten chokladmoussé, espresso och konjak till mig och calvados till maken. Underbart att de har en liten dessert på menyn, det är precis lagom när man vill ha nåt sött på maten.

Tack Ullis, för en förtjusande kväll. Nästa år blir det tradition.

Tags:

6 kommentarer ↓

  • Syster-Anna

    GRATTIS Ullis önskar familjen Jansette.

  • Ullis

    Tack snälla familjen Jansette. Och tack familjen Kasette för en kanonkväll. Men jag börjar bli ruggigt suddig i konturerna vid 43. Men det är väl så när man fyller primtal och det är kanske lika bra det.

  • Frida Fager

    Hallå Pousetteochvis!
    Hur mejlar man dig nu?
    Jag vill gå ut och käka. Och dricka vin!
    Hur har du det nästa vecka?
    Kram

  • Kristina Pousette

    Det var väl snarare kameran (eller fotografen) som var suddig. Du är skarp som alltid.

  • Kristina Pousette

    Jag mejlar dig. Klart vi ska ses. Kram

  • Vackra glassbomber

    […] min kompis Ullis. De här fantastiska glassbomberna bjöd hon sina jobbarkompisar på när hon fyllde år häromdagen. Otroligt vackra, och enligt uppgift väldigt […]

Lämna en kommentar