pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Lördagsgodis

lördag 20 februari 2010 11:41 · 8 kommentarer · Bjuden på mat, Desserter

Om ni vågar ge er ut och handla i snöyran i dag, så kan jag tipsa om en helt underbar dessert till lördagmiddagen. Receptet kommer ursprungligen från ”Tinas cookalong”, men jag fick en fantastisk variant hos Sofie förra helgen.

Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen

4 dl grekisk yoghurt (Sofie använde Arlas Turkiska meze matlagningsyogurt)
3 msk lemon curd (Sofie bytte detta mot lime curd)
1 dl grovhackade osaltade cashewnötter
0.5 dl grovhackade skalad mandel
2 msk socker
1 kula smör, ca ½ msk
bakplåtspapper
1 st granatäpple (Sofie skippade detta)
1 st citron
Gör så här: Lägg smöret, nötterna och sockret i en stekpanna, låt det bli karamelliserat. Gyllenbrunt. Häll upp allt på ett bakplåtspapper. Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar. Halvera granatäpplet och ta ur ”kärnorna” och saften. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpple-kärnorna. Och avsluta med att riva lite citronskal över.
Sofie bytte alltså ut lemon curden mot lime curd och grekiska yogurten mot Arlas Turkiska meze matlagningsyogurt. Hon hoppade granatäpplena, och det blev supergott ändå.

Tags:

8 kommentarer ↓

  • Schlagernatt med kärlek, dans och skumpa

    […] god dessert gjord på yoghurt och limecurd med kanderade nötter till. Lovar att fixa receptet på […]

  • Sofie

    Tack för berömmet! Det bästa med den där desserten är ju att den är väldigt enkelt att laga.

    I kväll ska vi på schlagermiddag till Ingela med familj. Misstänker att det blir en trerätters att skriva mer om! Och det blir definitivt en lugnare tillställning än vårt ab fab-partaj. Kram

  • Ingrid

    Det där såg ut som en efterrätt i min smak! Allt finns hemma utom lemon curd och granatäpplen, men jag får väl improvisera ihop något annat. Kanske den nykokta kiwimarmeladen kan smaka bra…
    Jag återkommer med resultatet – om det blir något. 😉

  • Kristina Pousette

    Blev det nån dessert? Kiwimarmelad lät ju fantastiskt gott. Har du alltså gjort den själv? Hoppas allt är bra med dig. Kram

  • Kristina Pousette

    Hoppas ni hade en trevlig kväll. Gissar att ni fick nåt riktigt smarrigt hos superkockan Ingela. Kram

  • Ingrid

    Jo, det blev en dessert med kiwimarmelad i yoghurten och päronmarmelad på toppen. Allt som ett resultat av alldeles för mycket frukt som började bli lite trist.

    Det blev kanongott! Jag blandade alla möjliga nötter som fanns hemma, och det blev verkligen farligt gott! Den är efterrätten kommer jag göra fler gånger!

  • Kristina Pousette

    Det låter ju fantastiskt gott. Vilken marmeladdrottning du är. Ha´en fin söndag.

  • Limemarinerade räkor med grönsaksnudlar

    […] dessert gjorde jag Sofies härliga limeyoghurt med kanderade nötter som jag skrev om i […]

Lämna en kommentar