pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'Fisk'

Räddar fredagsmyset

september 7th, 2012 · No Comments · Fisk, Hämtmat, Middag

Göta fisk räddar en utskiten redaktör.

[Read more →]

Tags:

Bra söndagsmat

juni 24th, 2012 · No Comments · Fetaost, Fisk, Hemlagat, Vitkål

Allt är liksom lite godare på sommaren, och det är enklare att laga mat. Maken jobbar, jag korrläser sidor och kör lax, färsk vitkål och fetasallad till middag.

[Read more →]

Tags:

Söndagsgryta

maj 13th, 2012 · No Comments · Fisk, Hemlagat, Middag

Kokar ihop en laxgryta som får avsluta helgen innan Mästarnas mästare drar igång med nytt gäng. Lax, broccoli, paprika, krossade tomater, crème fraîche och lite sambal. Mycket gott! Mästarnas mästare är inte lika bra i år när de har delat upp det i två grupper. Och visst hade man önskat att Gunde hade varit med. […]

[Read more →]

Tags:

Bästa snabbmaten

april 19th, 2012 · No Comments · Fisk, Middag

Har helt tappat det där med att laga mat. Men det går att få bra mat ändå, på Ica. Färdiginkokt lax, färdig cole slaw (går väl att diskutera hur bra det är), tomater och avokado. Mycket gott!

[Read more →]

Tags:

Vardagslax

april 10th, 2012 · No Comments · Fisk, Middag

Stockholm är regnigt, kallt och mörkt. Nu ska det jobbas och jobbas. Inga åkrar så långt ögat når. Så en bit lax och lite halvtråkiga grönsaker får representera den här halvdassiga tisdagen. Jag har inte ens lagat laxen själv utan köpt färdig på Ica. Grönsakerna stekte jag dock helt själv.

[Read more →]

Tags:

Avslutar med fisk och Bron

mars 4th, 2012 · No Comments · Fisk, Hemlagat, Middag

Helgen avslutas med fiskbiffar och grönsaksbulgur. Broccoli, paprika och morötter fräses och blandas med fullkornsbulgur kokad i grönsaksbuljong. I med en skvätt matlagningsgrädde och förstås en tesked sambal. Nu är vi mätta och laddade för Bron-maraton.

[Read more →]

Tags:

Lyxig fredag

mars 2nd, 2012 · No Comments · Fisk, Lunch

Har det väldigt lyxigt på jobbet nu. Har nämligen världens bästa Fatima mittemot mig, och i dag finlunchade vi supergod torsk på Rianns. Jodå, Marieberg erbjuder faktiskt lite mer än Två drakar.

[Read more →]

Tags:

Lax- och kapriskalas

september 2nd, 2011 · No Comments · Fisk, Kapris, Pasta, Sparris

Steker färsk laxfilé i bitar och låter de stekta laxbitarna ligga bort lite smör på ett hushållspapper. Blandar en fjärdedels burk philadelfiaost med ett paket matlagningsgrädde och två deciliter riven västerbottensost och parmesanost. Saltar och pepprar. Kokar färsk fettuccine och lägger ner halvtinade sparrisbitar i vattnet, häller av vattnet och rör sedan ner grädd-ostsåsen i […]

[Read more →]

Tags:

Laddar med lax och pasta

september 2nd, 2011 · No Comments · Fisk, Pasta, Träning

Nummerlappen fixad, så nu ska det laddas med lax och pasta. Sen förhoppningsvis en jetlag-fri nattsömn.

[Read more →]

Tags:

Tillbaka till laxen

maj 28th, 2011 · No Comments · Fisk

Vågar inte chocka magen med mer kyckling i dag. Så det blir laxpytt till middag. Och så en klick av sommarnyheten crème fraîche med dill, vinäger och svartpeppar. Mycket gott!

[Read more →]

Tags: