pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'Stockholmsutflykt'

Superlöparen del två

september 24th, 2011 · No Comments · Stockholmsutflykt, Vänner

I dag var det dags igen, den här gången på Lidingö. Supporterklubben lite utökad och vädret lika strålande som förra helgen. Superlöparen Peter imponerade förstås och den här gången kunde vi heja på ända in i mål. Sen släpade maken ut mig på löptur i Hellas, men vi var väldigt långt ifrån Peters klass.

[Read more →]

Tags:

Superlöparens supporters

september 19th, 2011 · 1 Comment · Stockholmsutflykt

Viggo, jag och Monica var ute i lördagssolen och hejade på Peter som sprang halvmaran. Och som han sprang! Monica fick för sig att vi också skulle springa nästa år…Ska det gå får jag äta soppor resten av året.

[Read more →]

Tags:

Sent premiärdopp

juli 17th, 2011 · No Comments · Stockholmsutflykt, Träning

Så har jag äntligen sommarbadat. Efter att ha släpat mig runt 5 kilometer i Hellas var det grymt skönt med ett dopp. Får man sen kaffe och äggmacka i brassestolen då mår man väldigt bra!

[Read more →]

Tags:

Social söndag

oktober 31st, 2010 · 1 Comment · Brunch, Restauranger (Stockholm), Stockholmsutflykt, Utanför tullarna

Startar dagen på finfint sätt med långfrukost med bästa Jocke på Gunnarssons. Sen tar jag och Ullis Mazdan på utflykt till Waxholm. Promenerar genom ett höstlojt samhälle, tittar på havet och äter en kanongod brunch på Waxholms hotell med fantastisk utsikt.

[Read more →]

Tags:

Äppelsöndag

oktober 3rd, 2010 · 5 Comments · Stockholmsutflykt

Det här blev en bra dag. Ullis och jag på utflykt till Rosenhill på Ekerö. Äppelmusteri, god paj med äpplen, getost och rödbetor som vi åt i ett växthus. Höstsol, kaninkollo och hängmattor (och gungor). Sen lite kommersialism vid Bromma Blocks.

[Read more →]

Tags:

Försöker bli naturmupp

juli 23rd, 2010 · 2 Comments · Fisk, Hämtmat, Stockholmsutflykt

Släpar mig runt i skogen vid Hellasgården. Det ska alltså föreställa jogging, men det är tveksamt om det går att kalla det för det. I dag sprang jag i alla fall i flera uppförsbackar. Men efter ett dopp i sjön känner jag mig ändå väldigt nöjd med mitt försök att bli lite mer naturmupp. På […]

[Read more →]

Tags:

Hos Jocke på Ingarö

juli 22nd, 2010 · No Comments · Bjuden på mat, Fisk, Grillat, Jordgubbar, Stockholmsutflykt

Bästa Jocke-man tänder Solsidan-grillen och bjuder på grillad lax med fetaoströra och en annan god röra med kräftstjärtar och räkor. Sen blir det klassisk sommardessert – jordgubbar och glass. Och vad fint han har det Jocke, i sitt paradis på Ingarö. Badbrygga precis nedanför huset, utsikt över havet och varningsskyltar för igelkottar. Det är så […]

[Read more →]

Tags:

Tre-rätters vid Hellas

juli 21st, 2010 · No Comments · Frukt, Mackor, Matsäck, Stockholmsutflykt

Picknicklivet fortsätter även i Stockholm. I dag är jag och brassen ute vid Hellas med Ullis. Och då blir det tjusigt, med tre-rätters-picknick. Hemstekta plättar med socker till förrätt, stekt ägg-knäcke till varmrätt och fruktsallad med nötter till dessert.

[Read more →]

Tags:

Nytt vatten

juli 19th, 2010 · 3 Comments · Stockholmsutflykt

Brassestolen har nu flyttat från havet på Österlen till en insjö vid Hellasgården. Ingen sand som gnisslar under fötterna här, men sol och riktigt varmt i vattnet. Så vi ska nog trivas här med, jag och brassen.

[Read more →]

Tags:

Flickorna Nyåkers

juni 17th, 2010 · 3 Comments · Fisk, Lunch, Restauranger (Stockholm), Sallad, Stockholmsutflykt, Utanför tullarna

Lunch i Vinterviken med två finfina tjejer, Nyåkers Lisa & Nyåkers Penny. Trädgårdscaféet bjöd på riktigt goda grejer, och strålande sommarsol. Inkokt lax med matvete och jättegod sallad till mig, och sallad med rödbetor till Nyåkers Lisa, och så fick vi supergott grillat levainbröd med färskost. Nyåkers Penny var kräsmagad och ville inte ha de […]

[Read more →]

Tags: