pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'Restauranger (Stockholm)'

Italienskt vid bron

juli 9th, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Precis nedanför Djurgårdsbron ligger den här lilla trevliga sommarpärlan. Ponte Fiore, en italiensk barrack med god mat och bra kanalutsikt. Lite dyrt för vad man får i matväg, men man får väl betala lite för utsikten. Ullis och jag var kanske ett exotiskt inslag bland de andra gästerna, där majoriteten hade knähund, loafers utan strumpor […]

[Read more →]

Tags:

Foodrunnern och gudmor

juni 29th, 2012 · No Comments · Familjen, Kungsholmen, Restauranger (Stockholm)

Min fina systerson har fått jobb som foodrunner på Björk vid Fridhemsplan. Och i dag fick han besök av sin gamla gudmor och tant Ullis. (han är inte jätteförtjust i att bli plåtad)

[Read more →]

Tags:

Mera tid, tack!

juni 20th, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Skulle behöva köpa lite mera tid. Skulle ha gått på sommarfest, hann i stället med lite tapas med de här pinglorna och sen hem till laxen, packningen och kvälls-jobb-passet. Rödlöksmarmeladen fick även den stryka på foten, men det hinns väl i Skebo i morgon kväll. (Bilden har jag snott från Susannes blogg A Daisy day).

[Read more →]

Tags:

Gott runt hörnet

maj 11th, 2012 · No Comments · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Indian garden vid Skrapan har ju ryckt upp sig och blivit finkrog. Var här med Sylvia och Niklas häromkvällen och nu blev det återbesök med maken. Och det är ruskigt god mat. Idag blev det lax, spenat och sesamfrön och så en mangolassi på det. Har du inte varit där kan jag verkligen rekommendera det. […]

[Read more →]

Tags:

Utefrukost

april 29th, 2012 · No Comments · Frukost, Restauranger (Stockholm), Södermalm

Sophie och jag kör långfrukost på Urban Deli. Älskar deras hemgjorda müsli och hos mitt sällskap gick croissanten med nutella hem.

[Read more →]

Tags:

Social torsdag

april 26th, 2012 · No Comments · Middag, Restauranger (Stockholm), Södermalm

Frukost med Jennifer, lunch med Ida och så middag med den här snubben. Nej, det är alltså inte Moneybrother. Och jag skulle ändå alltid välja Björn Solfors före pengabrorsan. Fuskade med både nudlar, ett glas vin och kondenserad mjölk i kaffet på bästa Nem nem quan.

[Read more →]

Tags:

Tapas-kalas

april 14th, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm), Tapas

Plötsligt ska hela Stockholm äta tapas. Boquerian i nya Mood-gallerian är smockfull med folk, men vi lyckas i alla fall tränga oss ner i baren. Och det blev ett riktigt tapas-kalas med tortilla, manchego, bläckfisk, tonfisk och kyckling. Trevligt ställe och ok mat. En del lite smaklöst och dåligt saltat, men kycklingspettet var grymt gott. […]

[Read more →]

Tags:

Fredagsfest i Sickla

april 13th, 2012 · No Comments · Fredagsmys, Restauranger (Stockholm), Utanför tullarna

Förra veckan Coop extra i Simrishamn, den här fredagen blev det fredagshandling i Sickla. Och då får man äta på Erssons, och det bästa av allt, köpa Stockholms godaste skagenröra.

[Read more →]

Tags:

Middag med Nyåkers-Lisa

mars 15th, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Äntligen får jag träffa den här pinglan! Efter-jobbet-mat på Wagamama med Nyåkers-Lisa blev en mycket bra onsdagkväll. Sallader, edamamebönor och fruktjuicer stod på menyn.

[Read more →]

Tags:

Bra tisdag

mars 13th, 2012 · No Comments · Kungsholmen, Restauranger (Stockholm), Skaldjur

Det här blev en väldigt bra tisdag. Och det firas förstås på bästa sätt på Mäster Anders.

[Read more →]

Tags: