pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'Fetaost'

Bra söndagsmat

juni 24th, 2012 · No Comments · Fetaost, Fisk, Hemlagat, Vitkål

Allt är liksom lite godare på sommaren, och det är enklare att laga mat. Maken jobbar, jag korrläser sidor och kör lax, färsk vitkål och fetasallad till middag.

[Read more →]

Tags:

Hej, vardag

augusti 30th, 2011 · No Comments · Fetaost, Middag, Pasta

Tillbaka i höstfint Stockholm, och det är riktig bra det med. Jobbade några timmar i dag och sen hem till hemlagat och snabblagat. Blev en fetaostfavorit med spagetti, fetaost, tomater, kapris och färsk oregano. Går på en kvart och blir extra gott med rapsolja med citronsmak som jag vet att jag tjatat om tidigare.

[Read more →]

Tags:

Tager vad vi haver

augusti 16th, 2011 · No Comments · Fetaost, Kapris, Pasta, Tonfisk

Kokar ihop en middag på kylskåpsrester. Fetaost, tonfisk, kapris och färsk oregano. Och så på med olivolja och rapsolja med citronsmak. Med spagetti blev det en riktigt smarrig snabbmiddag. Den där rapsoljan var tricket, den är god till allt.

[Read more →]

Tags:

Grekpasta

augusti 15th, 2011 · 1 Comment · Fetaost

Fick det här tipset på pasta med fetaost från min fd kollega Sofia Olsson Olsén. Hon är en riktig greklandsexpert och åker till Grekland varje sommar. Den här rätten, spagetti xoriatiki, serveras tydligen på den lilla ön hon besöker varje sommar. Sofia berättar att Xoriatiki egentligen betyder greksallad, den klassiska. Nu gjorde jag inte spagetti […]

[Read more →]

Tags:

Citron och fetaost

juli 24th, 2011 · No Comments · Citron, Fetaost, Middag, Pasta, Potatis, Sparris

Försöker jobba men det är omöjligt att koncentrera sig. Klistrad framför NRK, precis som hela helgen. Tvättar, försöker jobba lite till. Lagar till slut lite mat. Marinerar fetaost i citron, rapsolja och färsk basilika. Kokar pasta och sparris och blandar sen ihop alltsammans. Blir riktigt gott! Fortsätter att titta på NRK.

[Read more →]

Tags:

Tragiskt – och lite bättre

juli 19th, 2011 · No Comments · Fetaost, Middag

Tråkigt nog så har mina matlagningsvanor bara blivit sämre sedan jag blev redaktör för en mattidning. Har helt enkelt inte haft varken tid eller lust att laga mat på kvällarna. Trist, förstås, för jag gillar ju egentligen att laga mat. Dessvärre är det på tok för många kvällar som slutar så här tragiskt, som igår, […]

[Read more →]

Tags:

Stannar inne

augusti 4th, 2010 · No Comments · Fetaost, Hemlagat, Lunch, Sallad

Efter spamorgonen vill man ju inte gå ut och lorta ner sina fina fötter i regnet. Så jag håller mig inomhus med greksallad och kvällstidningar.

[Read more →]

Tags:

Pasta och prat

juli 28th, 2010 · No Comments · Fetaost, Hemlagat, Pasta, Vänner

Grums finest besöker uteloungen på Götgatan. Som vanligt galet trevligt och som vanligt tar det slut alldeles för tidigt. Pratet tar liksom aldrig slut när vi äntligen ses. Pousetteochvis bjöd på mojito, parmesantunnbröd, pasta limone och jordgubbar med grädde.

[Read more →]

Tags:

Grillkväll i uteloungen

juli 27th, 2010 · 3 Comments · Fetaost, Fisk, Grillat, Hembakat, Potatis

Har inte blivit mycket uteloungande den här sommaren, men i går blev det en helkväll. Ullis kom hit på grillmiddag och vi höll oss ute under markisen till sent på natten. På grillen blev det laxspett med lime och basilika och färskpotatis med fetaost. Det där med potatisen har blivit en favorit. Koka först potatisen […]

[Read more →]

Tags:

I väntan på maken

juli 14th, 2010 · No Comments · Bröd, Fetaost, Österlen, På resa, Tapas

Flydde stranden in till Ystad. Nu sitter jag på gågatan och kalasar på lite tapas i väntan på att hämta maken vid tåget. Fantastiskt goda marinerade tomater!

[Read more →]

Tags: