pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'Södermalm'

Gott runt hörnet

maj 11th, 2012 · No Comments · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Indian garden vid Skrapan har ju ryckt upp sig och blivit finkrog. Var här med Sylvia och Niklas häromkvällen och nu blev det återbesök med maken. Och det är ruskigt god mat. Idag blev det lax, spenat och sesamfrön och så en mangolassi på det. Har du inte varit där kan jag verkligen rekommendera det. […]

[Read more →]

Tags:

Utefrukost

april 29th, 2012 · No Comments · Frukost, Restauranger (Stockholm), Södermalm

Sophie och jag kör långfrukost på Urban Deli. Älskar deras hemgjorda müsli och hos mitt sällskap gick croissanten med nutella hem.

[Read more →]

Tags:

Social torsdag

april 26th, 2012 · No Comments · Middag, Restauranger (Stockholm), Södermalm

Frukost med Jennifer, lunch med Ida och så middag med den här snubben. Nej, det är alltså inte Moneybrother. Och jag skulle ändå alltid välja Björn Solfors före pengabrorsan. Fuskade med både nudlar, ett glas vin och kondenserad mjölk i kaffet på bästa Nem nem quan.

[Read more →]

Tags:

Mat och musik

februari 23rd, 2012 · No Comments · Musik, Restauranger (Stockholm), Södermalm

Två premiärer på en kväll. Först debutmiddag på Delikatessen bistro bar och sen livepremiär på Snow Patrol på Münchenbryggeriet. Maten var grymt bra och stället trevligt. Musiken också mycket bra. Och Victoria fick gratulationer av supercoola Gary Lightbody dagen till ära.

[Read more →]

Tags:

Firar-lördag

september 3rd, 2011 · 1 Comment · Middag, Restauranger (Stockholm), Södermalm

Det hade vi kanske inte trott när vi fann varandra för femton år sedan, att vi skulle fira 15-års-jubileet med att springa Tjejmilen. 5-års-jubileet firade vi i Vietnam, 10-år-jubileet vet jag inte om vi hade nåt. Stolta, och med stela leder, vräkte vi i oss goda grejer på La Cucina nu ikväll och bestämde att […]

[Read more →]

Tags:

Uppgradering

juli 20th, 2011 · No Comments · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Kan säga att jag uppgraderade middagsintaget ganska många klasser i dag. Från GI-låda, ensam framför datorn till Gondolens uteservering, grillad röding och världens bästa Markus Larsson.

[Read more →]

Tags:

Bra Nicoise

juli 17th, 2011 · No Comments · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Det är väl ingen nyhet att jag gillar sallad Nicoise med färsk tonfisk, och en av favoriterna är den som finns på Urban Deli vid Nytorget. Själva Urban Deli är lite för mycket Södermalm-vill-vara-New-York, och maten är inte alltid toppen. Men den här Nicoisen, den är riktigt bra. Stort plus för det krämiga pocherade ägget.

[Read more →]

Tags:

Tisdagsfest

juli 12th, 2011 · No Comments · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Får äntligen en kväll med den här superkillen som äntligen är färdig med årets festival-tok-jobbande. Ser lite ut som vi äter folie, men det var faktiskt supergod röding inuti folien. Grill på Nyfiken gul och mycket härlig tisdagskväll.

[Read more →]

Tags:

Torsdagsrullar

april 7th, 2011 · 1 Comment · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Har haft en kanonkväll med vietnamesiska rullar och bästa sällskapet av fru Bremmer och fröken Körnung. Vi firade våra skatteskulder och skrattade till oss nåt extra år.

[Read more →]

Tags:

Kvinnor och spansk mat

mars 8th, 2011 · 1 Comment · Restauranger (Stockholm), Södermalm

Får äntligen träffa den här vackra kvinnan! Vi firar på Urban Deli som har spanska veckor och vi äter mycket goda tapas. Ljuvlig ost, grymma knivmusslor, fantastiska räkor och smarriga sparris med manchego.

[Read more →]

Tags: