pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'City/Gamla stan'

Italienskt vid bron

juli 9th, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Precis nedanför Djurgårdsbron ligger den här lilla trevliga sommarpärlan. Ponte Fiore, en italiensk barrack med god mat och bra kanalutsikt. Lite dyrt för vad man får i matväg, men man får väl betala lite för utsikten. Ullis och jag var kanske ett exotiskt inslag bland de andra gästerna, där majoriteten hade knähund, loafers utan strumpor […]

[Read more →]

Tags:

Mera tid, tack!

juni 20th, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Skulle behöva köpa lite mera tid. Skulle ha gått på sommarfest, hann i stället med lite tapas med de här pinglorna och sen hem till laxen, packningen och kvälls-jobb-passet. Rödlöksmarmeladen fick även den stryka på foten, men det hinns väl i Skebo i morgon kväll. (Bilden har jag snott från Susannes blogg A Daisy day).

[Read more →]

Tags:

Tapas-kalas

april 14th, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm), Tapas

Plötsligt ska hela Stockholm äta tapas. Boquerian i nya Mood-gallerian är smockfull med folk, men vi lyckas i alla fall tränga oss ner i baren. Och det blev ett riktigt tapas-kalas med tortilla, manchego, bläckfisk, tonfisk och kyckling. Trevligt ställe och ok mat. En del lite smaklöst och dåligt saltat, men kycklingspettet var grymt gott. […]

[Read more →]

Tags:

Middag med Nyåkers-Lisa

mars 15th, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Äntligen får jag träffa den här pinglan! Efter-jobbet-mat på Wagamama med Nyåkers-Lisa blev en mycket bra onsdagkväll. Sallader, edamamebönor och fruktjuicer stod på menyn.

[Read more →]

Tags:

Syster, svåger & Bar

mars 3rd, 2012 · No Comments · City/Gamla stan, Middag, Restauranger (Stockholm)

Tar oss äntligen iväg till Bar på Blasieholmen, med finfint sällskap av Anna och Jonas som är på teaterbesök. Schysst lokal och god mat även om menyn är väl bökig. Och lite löjligt moment när man ska gå och peka på en kött- eller fiskbit i en disk, och så lägger en kock biten på […]

[Read more →]

Tags:

Bra barhäng

oktober 22nd, 2011 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Har nu besökt nya Scandic Grand central vid Centralen och blev mycket förtjust. Maken åt en burgare (jag drack kaffe…) och fick de här fina, små burkarna till maten. Kommer absolut att gå hit igen, och nästa gång kanske dricka nåt annat än kaffe.

[Read more →]

Tags:

Blomsterbröllop

september 5th, 2011 · 1 Comment · Bröllop, City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

I dag har vi firat blomsterbröllopsdag, vilket betyder att vi har varit gifta i fyra år. Detta firades med en massa god mat på PA&Co och skumpa på uteservering! Och så blommor från världens bästa äkta man.

[Read more →]

Tags:

Prinsar & prinsessor

augusti 4th, 2011 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Käkar äntligen middag på med de här två nöjesprinsessorna. Åt grymma pilgrimsmusslor med risotto på Lydmar och pratade ikapp. Sen hade vi fullt upp med att spana på våran bordsgranne, prinsen. Här är dom – Trus och Niklasson – med och utan blixt.

[Read more →]

Tags:

Fina tjejer och planka

juli 27th, 2011 · 1 Comment · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Har nu äntligen varit på Villa Godthem och käkat röding på planka. Mycket gott, men det slog inte abborren på planka som jag åt på Ekerö tidigare i sommar. Men sällskapet gjorde kvällen! Tack, bästa Fatima, Ida och Anna för en väldigt härlig Stockholmskväll.

[Read more →]

Tags:

Räkfrossa

juli 13th, 2011 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm)

Trycker i mig ett lass med räkor i Kungsan efter jobbet. Proteinladdning inför fotbollsdramat!

[Read more →]

Tags: