pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries Tagged as 'Hemlagat'

Dagens vitkål

juni 25th, 2012 · No Comments · Hemlagat, Kyckling, Vitkål

Sommarens bästa grönsak, färsk vitkål, bjöds i dag med kyckling, sparris, tomater och lite bea.

[Read more →]

Tags:

Bra söndagsmat

juni 24th, 2012 · No Comments · Fetaost, Fisk, Hemlagat, Vitkål

Allt är liksom lite godare på sommaren, och det är enklare att laga mat. Maken jobbar, jag korrläser sidor och kör lax, färsk vitkål och fetasallad till middag.

[Read more →]

Tags:

Sommar-söndag

maj 27th, 2012 · No Comments · Hemlagat, Hemmafix, Middag, Quorn

Njuter av fina blommor som jag fick av Ulla Rappne igår. Pioner, lövkojor och ranunklar, så snigga! Efter en somrig söndag med ett pass runt Årstaviken, lite tvätt och lite jobb lagas antagligen den mest lagade rätten på pousetteochvis. Quorn, paprika och broccoli. Skulle nån upptäcka att quorn är farligt på nåt sätt, då ligger […]

[Read more →]

Tags:

Söndagsgryta

maj 13th, 2012 · No Comments · Fisk, Hemlagat, Middag

Kokar ihop en laxgryta som får avsluta helgen innan Mästarnas mästare drar igång med nytt gäng. Lax, broccoli, paprika, krossade tomater, crème fraîche och lite sambal. Mycket gott! Mästarnas mästare är inte lika bra i år när de har delat upp det i två grupper. Och visst hade man önskat att Gunde hade varit med. […]

[Read more →]

Tags:

Så bygger man en quorngryta

april 23rd, 2012 · No Comments · Hemlagat, Quorn

Det blev en tager-vad-man-haver-middag. Gul lök, färsk broccoli, orange paprika. Quornbitar. Färsk spenat. Tomater och fetaost. En skvätt creme fraiche. Gött!

[Read more →]

Tags:

Kyckling och curry

april 19th, 2012 · No Comments · Hemlagat, Kyckling

Jo, häromdagen lagade jag ju faktiskt maten själv. Färsk kycklingfilé frästes i strimlor. Och så morötter, orange paprika, färsk broccoli och en massa mangocurry-krydda. Galet gott!

[Read more →]

Tags:

Vardagspussel

april 12th, 2012 · No Comments · Hemlagat, Middag, Quorn

Dagens middagsbygge. Broccoli + sparris + quornfärs + grönsaksbuljong + krossade tomater + crème fraîche + salt + peppar + sambal = quorngryta som var god, men ser lite ut som kräks.

[Read more →]

Tags:

Bättre onsdag

april 11th, 2012 · No Comments · Hemlagat, Middag

Visserligen regn och trist även idag, men annars en bra vardagsonsdag. Morgonträning, flera roliga och bra möten på jobbet, mysig lyxlunch med Lena. Omelett med sparris, fetaost och gurka till middag. Inget omvälvande alls egentligen, men ändå en bra, vanlig dag.

[Read more →]

Tags:

Avslutar med fisk och Bron

mars 4th, 2012 · No Comments · Fisk, Hemlagat, Middag

Helgen avslutas med fiskbiffar och grönsaksbulgur. Broccoli, paprika och morötter fräses och blandas med fullkornsbulgur kokad i grönsaksbuljong. I med en skvätt matlagningsgrädde och förstås en tesked sambal. Nu är vi mätta och laddade för Bron-maraton.

[Read more →]

Tags:

Mat och bak

juni 2nd, 2011 · No Comments · Hemlagat, Pasta

I går var det ovanligt nog jag som lagade mat. Den oerhört avancerade rätten pastasallad… Sen slog jag till och bakade en sockerkaka som får följa med till jobbet i dag. Maken, han fixar med bilen, tvättar, tränar, åker till jobbet på möte, dammsuger, gör rent kaffemaskimen osv. Snacka om att ha hushållsnära tjänster.

[Read more →]

Tags: