pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries from april 30th, 2010

Valborg – 22 år senare

april 30th, 2010 · 4 Comments · Musik, Vänner

För 22 år sedan, närmare bestämt 1988 firade Ullis och jag också Valborg ihop. Då var vi två glada – och framförallt unga – studenter i Uppsala. Valborgsfirandet var lite annorlunda då. Frukost i Slottsparken, champagnegalopp på stan och sen fortsatte kvällen med fest hos vår kompis Susanne. Vi ser ju väldigt städade och fina [...]

[Read more →]

Tags:

Middag på Ullahof

april 30th, 2010 · 2 Comments · Bjuden på mat, Festmat, Glass, Halloumi, Pasta, Skaldjur, Sparris

Blev inbjuden på Valborgsmässomiddag hos finaste Ulrika, eller restaurang Ullahof som den också kallas. Flaggan var hissad för Kungen, och godsakerna avlöste varandra. Först bjöds det på halloumi, sparris, parmesan och pinjenötter, det vill säga bara goda grejer på en tallrik. Klagade förstås inte på att det inte var dukat med förrättsbestick, trots att det [...]

[Read more →]

Tags:

Nu rasar vintern

april 30th, 2010 · No Comments · Musik, Uncategorized

Inte världens bästa kör kanske, men så här ska det vara på Valborg. Lite svajigt och suddigt. Glad Valborg!

[Read more →]

Tags:

Quorngryta med mango

april 30th, 2010 · 2 Comments · GI, Hemlagat, Mango, Middag, Quinoa, Quorn

Fick ett tips från Lisa som jag genast testade. Jag säger som Lisa, egentligen är jag lite skeptisk mot frukt i varm mat, men det här blev supergott. Om du inte orkar läsa det här så kan du klicka här för att hitta orginialreceptet. Jag har alltså bytt ut kycklingen mot quorn. Du behöver: En [...]

[Read more →]

Tags:

Sojalunch

april 29th, 2010 · No Comments · Hemlagat, Lunch, Sojabönor

Det här blev en mycket märklig lunch, som kom till på grund av total brist på matfantasi. Nej, det är inte köttkorv, utan sojakorv, och till det en hög med sojabönor, eller edamame som dom heter. Ser inte särskilt gott ut, men det var det faktiskt. Har ägnat mig åt att städa till The Arks [...]

[Read more →]

Tags:

Fruktfrukost

april 29th, 2010 · 5 Comments · Frukost, Frukt, GI, Yoghurt

Det här med GI har väl inte haft några enorma effekter, men det har i alla fall gjort att jag har botat mitt smörgåsmissbruk. Äter i princip aldrig mackor till frukost längre, och inte annars heller. Och det är jag stolt över. Nu kan frukosten se ut så här i stället. Hallon, mango, banan och [...]

[Read more →]

Tags:

Lax på uppstuds

april 28th, 2010 · No Comments · Fisk, Hemlagat, Morötter, Potatis, Sojabönor

Snor ihop en laxgryta med vad kyl och frys bjuder – laxfilé, schalottenlök, morötter, potatis, krossade tomater, matlagningsgrädde, dijonsenap och edamamebönor. Skala och skiva en morot och ett par potatisar, koka i grönsaksbuljong. Koka ett par nävar edamamebönor. Fräs lite schalottenlök i en gryta eller djup stekpanna, häll ner ett tetraförpackning med krossade tomater och [...]

[Read more →]

Tags:

Kunglig frukost

april 28th, 2010 · 2 Comments · Frukost, Stockholm, Tv

Blev bjuden på finaste frukosten på Kastellholmen i dag. TV4 hade pressvisning av första avsnittet av dokumentärserien ”Familjen Bernadotte” som börjar sändas i TV4 i morgon kväll. Det bjöds på yoghurt med drottningsylt (?) och kungliga mackor. Vi höll till i otroligt fina Skridskopaviljongen och bröllopsdrottningen Suzy och pressprinsessan Camilla var förstås där. Serien handlar alltså [...]

[Read more →]

Tags:

Kicki & Kicki

april 27th, 2010 · 2 Comments · Fisk, Lunch, Restauranger (Stockholm), Södermalm, Tidningar

Tisdagslunchar på Gondolens ”Köket” med utsikt över ett soligt Söder och i sällskap av härliga Kicki Norman. Vi satsade båda på halstrad torsk med mandelpotatispuré och förlorat ägg och det var mycket bra. Strosar hemåt längs Götgatan, ser David Batra på en Alvedon-cykel och Alexander Bard med konstiga Birkenstock-tofflor. Hamnar i uteloungen med en tidningshög. [...]

[Read more →]

Tags:

Hur löst ska det vara?

april 27th, 2010 · 6 Comments · Ägg, Frukost, GI

Min bloggkollega och vän Klas tycker att det perfekta ägget ska kokas i fyra minuter. Då blir det lagom löst mitt i. Jag är benägen att hålla med, men fegar oftast ändå ur och kokar det lite längre. Här är ett ägg som är kokt i fem minuter. Vad säger du om det ”Expedition:Lindberg”? Lite [...]

[Read more →]

Tags: