pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries from september 19th, 2010

Röstad och klar

september 19th, 2010 · No Comments · Uncategorized

Så har vi varit och röstat på Åsö gymnasium. Nu är det bara att hålla andan resten av dygnet.

[Read more →]

Tags:

Slutet gott

september 14th, 2010 · 4 Comments · Fisk, Middag, Restauranger (Stockholm), Tonfisk, Vasastan

Även denna kväll blev en med underbara vänner, och fantastisk mat. Sofi är på kurs i huvudstaden och då blir det middag på ”Den gamle och havet”. Tonfiskcarpaccio och sen spagetti med marulk – grymt gott! En riktig skitdag fick tack och lov ett väldigt trevligt slut. Tänk vilken tur att man har vänner ändå. […]

[Read more →]

Tags:

Middag med Lisa

september 14th, 2010 · No Comments · Fisk, Middag, Restauranger (Stockholm), Vasastan

Middagsmys med Lisa på Raw. Jorå, självklart blev det crispy lax, edamamebönor och bläckfisksallad. Varför svika en tradition? Lika underbart gott som det brukar vara! Mycket prat om ny-på-jobbet-stress.

[Read more →]

Tags:

Pastasöndag

september 12th, 2010 · No Comments · Hemlagat, Middag, Pasta, Tonfisk

Laddar för tv-debatten med pasta. Tonfisk, purjo, champinjoner, krossade tomater, färsk basilika och riven parmesan. Nu bänkad framför tv:n.

[Read more →]

Tags:

Favoriter hos favorit

september 11th, 2010 · 2 Comments · Bjuden på mat, Middag, Pasta

Lyxigt att ha fem minuters promenad hem till Ullis efter jobbet. Ännu lyxigare att favorit-Ullis lagar favorit-mat och jag bara sätter mig vid dukat bord. Hennes parmesantunnbröd (den här gången med västerbottenost) är så sjukt goda. Och sen fortsätter det med hennes ljuvliga canneloni med Karl-johan-svamp och ricotta och avslutas med hallonsorbet. Vi dricker såklart […]

[Read more →]

Tags:

Fredagsnoterat

september 10th, 2010 · No Comments · City/Gamla stan, Restauranger (Stockholm), Tidningar, Vin

Glada fredagsnyheter i morgontidningarna. Wagamama kommer äntligen till Stockholm, skriver DN. 17 oktober öppnas den första restaurangen, och det är bara att hoppas att det inte blir samma flopp som Starbucks på Arlanda. Och i SVD bjuder Jens Dolk på tips på vitt vin till ost. Ljuvligt!

[Read more →]

Tags:

Tv-middag

september 9th, 2010 · No Comments · Plockmat

Blev en sån här middag i dag. Plockmat och ett glas vin framför utfrågningen av Maria Wetterstrand i SVT. Vi orkar inte laga nåt och det här får bli lite festligt för att fira att Opeln såldes i dag. Så nu har vi äntligen bara en bil. Wetterstrand är väl glad då. Eller inte, helst […]

[Read more →]

Tags:

Bästa maten

september 6th, 2010 · 1 Comment · Fisk, Hemlagat, Potatis

Efter en seg måndag med förkylning i hela huvudet och svårt att komma igång så kommer jag hem till det här. Favoritmat och världens bästa make. Färsk västerhavstorsk med fina, små potatisar, räkor, romsås och sockerärtor. Så fruktansvärt gott. Tänk vad lite torsk kan göra ändå.

[Read more →]

Tags:

Söndagsbrunch på Rival

september 5th, 2010 · 6 Comments · Bröllop, Brunch, Restauranger (Stockholm), Södermalm

Läderbröllopet firas med brunch på Rival. Godast är fetaosten med mynta. Lite trist att det i princip är exakt samma sorts rätter varje gång här. Det är visserligen gott, men det vore kul med nåt nytt. Är däremot väldigt nöjd med att ha exakt samma make varje dag.

[Read more →]

Tags:

Firar med Frank

september 4th, 2010 · No Comments · Bröllop, Musik

Varje bröllopsdag firas förstås med Frank Sinatra. Sinatras version är lite bättre än den kantorn spelade på orgeln i svenska kyrkan i Palma. Men bara lite.

[Read more →]

Tags: