pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Tjejer är gulliga – killar är hjältar

tisdag 23 februari 2010 10:43 · 2 kommentarer · Annat än mat, Tv

Stör mig nåt oerhört på SVT:s kommentatorer ofta med fnissiga röster beskriver tjejerna som tar guld i OS som härliga och gulliga. Killarna är hjältar och Björn Ferry beskrivs som underhållande och man skrattar och tycker att han är cool.

Mats Nyström och Pamela Andersson i SVT:s morgonprogram tog nog priset i dag. Kalla och Haag tar emot silvermedaljerna och i intervjun efteråt är de väldigt glada, och säger att de är glada, skrattar och håller om varandra. Då säger Nyström att ”De är ju för härliga, det här är ju som att se lilla Sportspegeln, och Yvette har ju varit programledare där så hon vet hur man intervjuar folk i lilla Sportspegeln”.

Tjejer som är glada, skrattar och ser glada ut beskrivs alltså som barn. Killarna, som inte ser lika glada ut och inte beskriver sin glädje lika spontant är hjältar.

Bedrövligt.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • Monica

    Håller såå med, vilket gullande det har varit med dessa supersnabba superkvinnor, dom är bäst och starkast, inte gulligast! Yvettes frågor är obegripligt ”fylla ut tiden” dåliga dessutom! Så det så!

  • Kristina Pousette

    Mycket irriterande. Snart är det du som är superkvinnan i skidspåret. Jag håller tummarna för att du kan åka. Och att det går bra. Puss

Lämna en kommentar