pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Lax med ingefära och kokosmjölk

söndag 17 januari 2010 21:30 · Inga kommentarer · Fisk, Hemlagat

Tror allt krut gick åt till den där sjötungan i går, för söndagens middagsmat blev inge vidare. Minns inte var jag hittade det här receptet från början, kanske på Arla. Har gjort det flera gånger tidigare och då har det blivit helt ok. Tror jag hade lite vitlök i då, men ibland tycker jag att vitlök tar över lite för mycket i mat, så jag skippade det nu.

Hur som helst så kör man med laxfiléer, färsk eller upptinad fryst, det spelar ingen roll.

Ovanpå laxen lägger man riven ingefära och pressad lime (och så kan man alltså även ha lite pressad vitlök), sen lägger man laxen i en ugnsform och häller i kokosmjölk i botten. Jag la också i lite bladspenat i botten, och en skvätt matlagningsgrädde, salt och peppar.

Ugnskoka i ca 175 grader i ca 20 minuter. Servera med jasminris.

Det blev alltså inte särskilt bra det här. Skulle ha haft mycket mera ingefära och mera både salt och peppar. Hade lättkokosmjölk och det blev för simmigt.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar