pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Sallad Nicoise – utan potatis

måndag 29 mars 2010 11:06 · Inga kommentarer · Ägg, GI, Hemlagat, Sallad Nicoise, Tonfisk

Det här är en ljuvlig rätt som mina fastrar ofta bjuder på i Skebobruk. Köpte lite extra tonfisk häromdagen så det blev perfekt till söndagmiddag. För det ska absolut vara färsk tonfisk och inte på burk.

Finns hur många olika recept som helst på detta, och min blev väl någon slags mix av flera recept. Skippade förstås potatisen, vilket var trist, men är det tok-GI-vecka så är det.

Detta innehåller min Nicoise till två personer: Fransk salladsblandning (finns färdig i påse), ca 8 körsbärstomater, 3 kokta ägg, färska, kokta haricort verts, oliver med anjovis, lite drygt 200 gr grillad tonfisk med mycket peppar. Sen ska man ha sardeller, men det fanns inte så jag tog ansjovis i stället, och det blev sådär. Smakade lite för mycket Janssons frestelse, så nästa gång blir det sardeller. Hade tänkt att ha lite schalottenlök i också, men det glömde jag…

Gjorde dressing av  olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och lite citronsaft.

Tittade på ”Mauro & Pluras kök” på TV8Play senare på kvällen, och de lagade också Nicoise i förra avsnittet. Pluras version såg förstås betydligt godare ut. Dressingen han gjorde verkade underbar. Så nästa gång tänker jag absolut köra Pluras recept.

Här finns receptet på Pluras sallad, men tyvärr finns det inget recept på den goda dressingen. Kolla på programmet här om ni vill se hur den gjordes.

Programmet var lika härligt som vanligt. Maten var nog min favorit hittills, men kanske inte roligaste gästerna. Älskade dock när Mauro och Krunegård gick loss i ”Sarah”.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar