pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Brunsåsen knappt godkänd

onsdag 20 januari 2010 23:53 · Inga kommentarer · Tv

Landet brunsås-premiären får knappt godkänt. Superproducenten Karin af Klintberg gör alltid snygga program med finurliga grafiska lösningar och ambitiöst bildspråk. Men det blir förstås lite förväntat. Har alltid haft svårt för Erik Haag, och fattar inte varför han pratade så löjlig engelska med den mexikanska ambassadören. Hela det inslaget var ganska pinsamt. Guacamole-avslöjandet skakade väl inte om mig direkt. Den stora behållningen var måltidsforskaren Richard Tellström, som var skönt nördig. Ibland undrade jag nästan om han var på riktigt, vilket antagligen är Schyffers ironiska bakgrunds fel. Kan nog tänka mig att se fler avsnitt bara tack vare den där Tellström. Haag & Schyffert var väl ungefär som dom brukar vara, och jag har lite svårt för Erik Haags sätt att låta som ett barn när han pratar.

Lotta Lundgren har en väldigt kul och välskriven matblogg, men funkade inte så bra i tv. I och för sig hade hon en ganska otacksam roll, bredvid gapiga, bästa polarna Haag & Schyffert, så om hon får lite mera plats kan hon växa.

Misssade du programmet. Kolla på SVTPlay.

Apropå svensk matkultur. I dag har jag ätit mangosmoothie med mynta till frukost, grillad smörgås med falafel och fetaost med tahini till lunch och indisk Palak panir till middag. Ska nog avsluta dagen med en hederlig svensk knäckemacka med kaviar.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar