pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Quornrätt för GI-lovers (och andra)

onsdag 07 april 2010 10:01 · Inga kommentarer · Crème fraiche, GI, Hemlagat, Pasta, Quorn

God GI-middag som går att göra lite mindre GI genom att lägga till pasta. Med fullkornspasta blir det förstås ok som GI-mat, men inte tok-GI. Nu har jag skrivit GI fem gånger i ett inlägg. Det får räcka.

Detta behövs till tre portioner: En halv paprika, skuren i bitar, ca 4 cm hackad purjolök (men inte för små bitar), en stor morot, skuren i julienner (heter det så?), lite olja eller smör-olja, en påse quornbitar, en burk créme fraiche med svamp- och timjansmak (eller annan valfri smak) och lite matlagningsgrädde.

Kokt broccoli, fryst eller färsk. Koka broccolin och ställ den åt sidan en stund.

Fräs först morötterna i lite smör eller olja, sedan i med purjon och paprikan. Låt detta fräsa en stund och lägg det sedan åt sidan. Sen steker du quornbitarna och lägger sedan ner grönsakerna och broccolin. Rör i cremé fraiche och lite matlagningsgrädde så det blir lite såsigt, salta och peppra. Quornbitar blir bäst om de är lite tinade när man steker dem, men hinner du inte hålla på med det så går det förstås bra att slänga ner i stekpannan direkt från frysen också.

Servera med lite pasta om du vill. Annars går det bra att äta grytan som den är, utan kolhydrater.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar