pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Omelette med potatis och bladspenat

torsdag 21 januari 2010 17:26 · 4 kommentarer · Ägg, Hemlagat, Lunch, Potatis, Snabblagat, Spenat

Snabblagad mat när man inte orkar tänka, eller bara är hungrig och vill ha mat på stört. Det här tar inte mer än 20 minuter.

Receptet är för en person. Kör bara lite mer potatis och ett eller två ägg till, så räcker det för att mätta två personer.

1. Skala och skär en stor potatis i tunna, tunna skivor. Det räcker med halva potatisen om bara en människa ska äta.

2. Stek potatisskivorna i lite smör. Är skivorna bara tillräckligt tunna går det här snabbt.

3. Knäck två stora eller tre små ägg, vispa ihop dem med lite mjölk. Salta och peppra.

4. Vänd på potatisskivorna när de har fått lite färg och stek den andra sidan.

5. Riv lite parmesanost, gärna på den grova rivsidan.

6. När potatis har fått lite färg, häll över äggröran och skaka lite på stekpannan lite då och när du steker omeletten.

7. När omeletten ”stannar” och alltså börjar bli klar, lägg i några nävar med färsk bladspenat, och sen den rivna parmesanosten på toppen.

8. Vik sedan ihop omeletten på hälften med en lång stekspade, och stek lite till på bägge sidorna.

Tips: låt omeletten ”vara” i stekpannan så att den verkligen blir klar. Börjar man peta för tidigt rasar den lätt isär.

Har du tur blir den så här fin.

9. Klart! Servera gärna med lite tomater, eller nån annan lämplig grönsak.

Tags:

4 kommentarer ↓

  • Ullis

    Aha, det där var ett smarttänkt tips. Det ska jag testa. Efter tennisen blir det ofta omelett, lätt och snabbt. Jag kan bidra med en annan variant. Utan potatis men med skinka eller kalkon, just det kanske inte är något för dig, men sedan västerbottenost. Det är också gott.

  • Kristina Pousette

    Just det där med skinka och kalkon är väl som sagt var inget för mig, men västerbottenost är ju gött. Vi kan säkert byta fler omeletterecept :-).

  • Sofie

    Snygg omelett måstse jag säga! Jag är komplett oduglig på omelett och pannkaka, de sitter aldrig ihop. Beror kanske på att jag inte har någon bra sådan där stekpanna med nonstick (eller vad det heter)yta.

  • Kristina Pousette

    Jag kan verkligen inte kalla mig nån omelettexpert. Mina brukar oftast också bli trasor. Men jag tror att knepet är att ha tålamod, och verkligen låta den vara rätt länge i stekpannan. Nån stekpanna med nonstick har inte jag heller, bara en vanlig teflonpanna. Så, då har vi delat lite husmorstips :-).

Lämna en kommentar