pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Tack Mauro & Plura!

torsdag 22 april 2010 22:26 · 2 kommentarer · Tv

Så var det slut. Vårvinterns bästa tv med Mauro & Plura. Och vad mycket tråkigare torsdagkvällarna blir nu. Får hoppas på en fortsättning i höst eller nåt. Helst vill man ju ha mer av allt, mer prat med gästerna, mer musik, mer mat. Tills dess får jag ta fram Pluras kokbok ibland, nostalgi-laga nåt recept från serien, lyssna på Eldkvarn och skratta i minnet åt Mauros briljanta imitationer.

Här är min bästa programmen-lista:

1. Håkan & Lena. Första programmet är nog ändå det som dröjer sig kvar. Det var nytt, man visste inte var det skulle ta vägen, Pluras mage var en chock och fyllan som värst. Håkan Hellström sluddrade på slutet och till och med Lena Ph tinade upp. Magiskt bra tv.

2. Lisa & Micke var näst bäst. Micke Nyqvist blick på Lisa Nilsson när hon sjöng ”Himlen runt hörnet” är oförglömlig. Dessutom lagades den där ljuvliga hummerspagettin.

3. Finalen med Dorsin, Lundell, Birro och LeMarc. Skönt med ett riktigt pratprogram och att höra LeMarc sjunga ”Little Willie John” med det där skägget lever man länge på. Och så Mauros briljanta imitatoner av Persbrandt och Skavlan.

4. Moneybrother & Marit. Man kan bara bli glad av Pengabrorsan. Mycket festligt avsnitt.

5. Markus & Rachel. Krunegård var skoj men Rachel bara konstigt och rätt tråkig. Maten dock helt fantastiskt i det här avsnittet – pilgrims-ceviche, sallad Nicoise och chokladfondant.

6. Lasse & Helena. Som det Winnerbäck-fan jag är så var det förstås en glädje att se honom glad och fin i tv, pratandes.

7. Carl Johan & Sarah. Sarah Dawn Finer sjöng som en gudinna men De Geer ville sig inte riktigt här.

8. Gustaf och Tove. Tråkiga prettogäster.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • monica

    Jag är som en guldfisk och minnet detsamma, P. le Marc vilken flashback och nu inser jag att jag missat alla avsnitt av denna serie-mon dieu…
    Kanske blir det en box eller…? Jag hoppas alltid på boxar men får aldrig tid att titta! Puss från mattegeniet…

  • Kristina Pousette

    Du kan se hela härligheten på tv8play.se.

Lämna en kommentar