pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Hur löst ska det vara?

tisdag 27 april 2010 10:07 · 6 kommentarer · Ägg, Frukost, GI

Min bloggkollega och vän Klas tycker att det perfekta ägget ska kokas i fyra minuter. Då blir det lagom löst mitt i. Jag är benägen att hålla med, men fegar oftast ändå ur och kokar det lite längre. Här är ett ägg som är kokt i fem minuter. Vad säger du om det ”Expedition:Lindberg”? Lite för länge, va?

Tags:

6 kommentarer ↓

 • Mamma

  Tips från allra bästa äggkokningsexperten Christer i Hillsta:

  Lägg i äggen i kallt vatten. Koka 5 och en halv minut på ganska hög värme. Det ska bubbla ordentligt. Kyl av med rikligt med kallt vatten. Äggulan blir lite krämig längst in. Som på din bild. Mumsigt värre!

 • Kristina Pousette

  Låter som ett riktigt bra ägg-expert-tips. Tack!

 • Lindberg

  Tycker det ser gott ut men lite för hårt. Jag kan sträcka mig till fyra och en halv minut. Men där går den absoluta gränsen.

 • Kristina Pousette

  Tänkte nästan det. Hoppas du får fina ägg i Nice.

 • Sofie

  5 minuter strävar jag efter under de förhållande som mamsen beskriver. Fast jag är usel på att ta tid, så det blir ju sällan optimalt.

 • Kristina Pousette

  5 minuter verkar vara populärt. Även om 4 minuter egentligen är godare.

Lämna en kommentar