Min bloggkollega och vän Klas tycker att det perfekta ägget ska kokas i fyra minuter. Då blir det lagom löst mitt i. Jag är benägen att hålla med, men fegar oftast ändå ur och kokar det lite längre. Här är ett ägg som är kokt i fem minuter. Vad säger du om det ”Expedition:Lindberg”? Lite för länge, va?
Mamma // apr 27, 2010 at 12:45 e m
Tips från allra bästa äggkokningsexperten Christer i Hillsta:
Lägg i äggen i kallt vatten. Koka 5 och en halv minut på ganska hög värme. Det ska bubbla ordentligt. Kyl av med rikligt med kallt vatten. Äggulan blir lite krämig längst in. Som på din bild. Mumsigt värre!
Kristina Pousette // apr 27, 2010 at 2:45 e m
Låter som ett riktigt bra ägg-expert-tips. Tack!
Lindberg // apr 27, 2010 at 5:50 e m
Tycker det ser gott ut men lite för hårt. Jag kan sträcka mig till fyra och en halv minut. Men där går den absoluta gränsen.
Kristina Pousette // apr 27, 2010 at 6:03 e m
Tänkte nästan det. Hoppas du får fina ägg i Nice.
Sofie // apr 27, 2010 at 9:42 e m
5 minuter strävar jag efter under de förhållande som mamsen beskriver. Fast jag är usel på att ta tid, så det blir ju sällan optimalt.
Kristina Pousette // apr 28, 2010 at 12:40 e m
5 minuter verkar vara populärt. Även om 4 minuter egentligen är godare.