Snor ihop en laxgryta med vad kyl och frys bjuder – laxfilé, schalottenlök, morötter, potatis, krossade tomater, matlagningsgrädde, dijonsenap och edamamebönor.
Skala och skiva en morot och ett par potatisar, koka i grönsaksbuljong. Koka ett par nävar edamamebönor.
Fräs lite schalottenlök i en gryta eller djup stekpanna, häll ner ett tetraförpackning med krossade tomater och ca 1 dl matlagningsgrädde. Låt detta koka ihop lite, rör ner ett par teskedar dijonsenap, salta och peppra. Sist lägger du ner ett par laxfiléer som du först har skurit i bitar. Koka försiktigt några minuter tills laxen är klar.
Lägg sedan laxsåsen i botten av en djup tallrik, och sedan morötter, potatis och edamamebönorna ovanpå. Det har ska alltså inte vara en soppa, så lyft gärna ur laxen ur tomatsåsen och använd inte all tomatsås.
Inga kommentarer ↓
Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.