pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Quorngryta med mango

fredag 30 april 2010 9:46 · 2 kommentarer · GI, Hemlagat, Mango, Middag, Quinoa, Quorn

Fick ett tips från Lisa som jag genast testade. Jag säger som Lisa, egentligen är jag lite skeptisk mot frukt i varm mat, men det här blev supergott. Om du inte orkar läsa det här så kan du klicka här för att hitta orginialreceptet. Jag har alltså bytt ut kycklingen mot quorn.

Du behöver: En burk créme fraiche, grönsaksbuljong, 2 msk mango chutney, 1/2 msk soja, 150 gr fryst mango, eller 1 färsk mango, 2 tsk sambal oelek, 1 purjolök skuren i strimlor, 1 påse quornbitar (eller 600 gr kycklingfilé i bitar), 2 dl vatten, salt och peppar.

I min GI-iver så gjorde jag röd quinoa till, men egentligen är det nog godare med jasminris.

Fräs quornbitarna i en gryta eller en stekpanna i lite smör och lite olja. Själv tar jag varje chans att få använda min fina turkosa gjutjärnsgryta. Salta och peppra och häll sedan ner 2 dl vatten, grönsaksbuljong, soja och sambal oelek. Det här ska koka försiktigt under lock i 15 minuter, men använder man quorn behöver det nog inte koka fullt så länge.

Sen ner med den strimlande purjolöken, mango chutneyn och créme fraicheburken. Låt det puttra några minuter till. Sen rör du ner mangon precis innan du serverar så den inte blir kokt.

Jag kokade också sockerärtor som jag serverade till.

Tack Lisa! Det här kommer att bli en favoriträtt framöver.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • Lisa

    Gött! Vi fortsätter festa till det på bloggens mat. I kväll blir det ingefärs- och limelaxen med risotto och Sofies yogurt-limecurd-efterrätt. Vem behöver kokbok? Som fördrink en gammal Blossa-glögg, 07 med hjortron och kanel. Kall med isbitar. Puss!

  • Kristina Pousette

    Härligt. Den där efterrätten är helt galet god. Men den där glöggen, jag vet inte… Snart ses vi. Efter det blir det 90-talstema på bloggen. Hämtar dig i Gröndal runt 9. Puss

Lämna en kommentar