pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Middag på Ullahof

fredag 30 april 2010 22:48 · 2 kommentarer · Bjuden på mat, Festmat, Glass, Halloumi, Pasta, Skaldjur, Sparris

Blev inbjuden på Valborgsmässomiddag hos finaste Ulrika, eller restaurang Ullahof som den också kallas. Flaggan var hissad för Kungen, och godsakerna avlöste varandra.

Först bjöds det på halloumi, sparris, parmesan och pinjenötter, det vill säga bara goda grejer på en tallrik. Klagade förstås inte på att det inte var dukat med förrättsbestick, trots att det var Valborg och allt. Jag lät det bara passera.

Till varmrätt stod det ekologisk spagetti och en magiskt god sås med räkor, tomater och grädde på menyn. Vi bröt mot reglerna och hade parmesan ovanpå, trots att det var skaldjurspasta. Det får man när man är svensk och 40.

Hela kalaset avslutades med Ullahofs specialdessert – en skål med underbar passionsfruktsorbet och färsk passionsfrukt.

Flaggan vajade på bordet och vi skänkte en extra tanke till Kungen på hans födelsedag.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • Ullis

    Det lär väl kanske sägas att den här middagen var istället för en finares sorts på Wasahof. Där får man nog dessutom särskilda bestick till förrätten, vilket man inte fick på Ullahof. Bedrövligt. Annars flaggan i topp. För kungen.

  • Sofie

    Väldans kungligt firande! Ser hur gott ut som helst. Minns en annan Valborg, för några år sedan i Uppsala, som jag hade äran att fira med er. Då bestod födan av mer flytande förtäring. Det var rejält firande det också!

Lämna en kommentar