pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Halloumi och Bernadotte

torsdag 13 maj 2010 20:50 · 2 kommentarer · Halloumi, Hemlagat, Potatis, Tv

Gör en variant av KEL & LEK-kollektivets halloumi-rätt. Det ska egentligen även vara äpple och rödlök i det här, men det hade jag inte hemma.

Råsteker potatisbitar ganska länge i en stekpanna. Snabbfräser lite purjolök och ett gäng körsbärstomater. Steker halloumi och rör sedan ihop potatis, tomat, purjo och ganska mycket färsk basilika. Superenkelt och supergott!

Fastnar förstås framför ”Familjen Bernadotte”, som tack vare Kungens reklamförbud börjar med att man får se tre minuter från Slottets tvättstuga där en kvinna manglar, och sen ett långt reklamavbrott. Serien har hittills inte bjudit på en enda överraskande stund. Den där Trolle-tanten är bara obehaglig hela tiden och alla Kungligheterna talar lika inövat som vanligt är helt ospontana. Carl-Philip har fortfarande inte öppnat munnen, Madeleine har en vidrig stockholmsdialekt, Kungen avbryter ständigt Silvia och Victoria är bara duktig och taaaalar konstigt. Och var är Daniel? Nej, tacka vet jag filmerna om det danska kungahuset. Där verkar di Kungliga ha fattat att de tjänar på att visa sig lite mänskliga.

Expedition:Lindberg verkar vara av ungefär samma åsikt.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • Monica

    Vem är den där Trolle-tanten, jag är ju inte så bevandrad i kungliga familjen men hon hör dit antar jag? Danska kungafamiljen såg jag en skymt av, de verkar vara ”dejliga”!

  • Kristina Pousette

    Överhovmästarinna Alice Trolle-Wachtmeister. Verkar vara en ganska obehaglig människa.

Lämna en kommentar