pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Lill-lördag

torsdag 20 maj 2010 7:12 · Inga kommentarer · Film, Fisk, Kött, Restauranger (Stockholm), Södermalm

Åt middag på Il tempo i går, eller Samirs gryta som restaurangen heter i Millenniumfilmerna.

Det här ser ju inte så kul ut i mörkret, och ärligt talat så var det väl inte så mycket roligare heller. Jag åt havsabborre som visserligen smakade bra, men var på tok för dyrt för vad man fick. Jag vet inte, men potatis och räkor ihop – hur italienskt känns det? Maken fick dessutom fel mat, och fick nån slags kalv i stället för pastan han beställde. Det här är ett ganska trevligt ställe, men håller inte riktigt för vad det vill vara, och framförallt är det för dyrt.

Det blev en riktig helkväll med Robin Hood på bio efter maten. Jag (mitt pucko) satt mest och undrade varför han inte bodde i skogen och sköt med pilar, innan det till sist gick upp för mig att hela filmen utspelade sig innan han blev fredlös skogshjälte. Alltid härligt med påkostade äventyrsfilmer. Cate Blanchett som Marion var helt klart bäst, och Max von Sydow som Walter Loxley. Allt är förstås upplagt för en uppföljare.

Om du inte orkar se filmen, så räcker det kanske med trailern.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar